Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paellaa kanan, porsaan ja simpukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

6-8 hengelle

  • 20 tuoretta simpukkaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 kananpoika
  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g sianlapaa
  • 2 paprikaa, 1 vihreä ja 1 punainen
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • ½ sitruuna
  • 8 dl lientä + simpukkalientä
  • 1 g sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • ½ maustemitta cayennepippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois avoimet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa kevyesti kuoreen. Keitä simpukoita viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois simpukat, jotka eivät keittämisen aikana ole avautuneet. Siivilöi liemi ja säästä se. Laita simpukat sivuun.

2. Paloittele kananpoika pienemmiksi paloiksi. Kuutioi sianlapa. Kuumenna hieman öljyä paella- tai paistinpannussa. Ruskista kana ja porsaskuutiot. Nosta pannusta. Hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi paprikat. Kaada loput öljystä pannuun. Paista sipuli ja valkosipuli kullankeltaisiksi. Lisää paprika ja riisi. Paista muutama minuutti samalla sekoittaen.

3. Purista sitruunamehu, lisää sitruunamehu ja liemi pannuun. Mausta sahramilla, suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Lisää lihat. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia kannen alla. Lisää simpukat. Anna kiehua hiljaa 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Broileri-surimi-simpukkapaellaPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaPaellaBroileri-kinkkupaellaKana-äyriäis-mustekalapaellaKlassinen paella Valenciana
PaellaKanaruokaPastat ja nuudelitKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoat

Paellaa valmistetaan eri muunnoksina, hienostuneesta hummerista maalaismaiseen jänis- tai kanapaellaan. Tässä valmistamme paellaa porsaanlihan ja kanan kera, ja murramme maun simpukoilla kuorineen.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera