Paellaa kanan, porsaan ja simpukoiden kera

Paellaa valmistetaan eri muunnoksina, hienostuneesta hummerista maalaismaiseen jänis- tai kanapaellaan. Tässä valmistamme paellaa porsaanlihan ja kanan kera, ja murramme maun simpukoilla kuorineen.

6-8 hengelle

  • 20 tuoretta simpukkaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 kananpoika
  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g sianlapaa
  • 2 paprikaa, 1 vihreä ja 1 punainen
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • ½ sitruuna
  • 8 dl lientä + simpukkalientä
  • 1 g sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • ½ maustemitta cayennepippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois avoimet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa kevyesti kuoreen. Keitä simpukoita viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois simpukat, jotka eivät keittämisen aikana ole avautuneet. Siivilöi liemi ja säästä se. Laita simpukat sivuun.

2. Paloittele kananpoika pienemmiksi paloiksi. Kuutioi sianlapa. Kuumenna hieman öljyä paella- tai paistinpannussa. Ruskista kana ja porsaskuutiot. Nosta pannusta. Hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi paprikat. Kaada loput öljystä pannuun. Paista sipuli ja valkosipuli kullankeltaisiksi. Lisää paprika ja riisi. Paista muutama minuutti samalla sekoittaen.

3. Purista sitruunamehu, lisää sitruunamehu ja liemi pannuun. Mausta sahramilla, suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Lisää lihat. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia kannen alla. Lisää simpukat. Anna kiehua hiljaa 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!