Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 20 tuoretta simpukkaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 broileri
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1/2 sitruuna
  • 8 dl lihalientä + simpukkaliemi
  • 1 g sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1/2 maustemittaa Cayennepippuria
  • 200 g kuorellisia katkarapuja

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat hyvin juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytään. Keitä simpukoita viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois nyt puolestaan ne simpukat, jotka eivät ole auenneet keitettäessä. Siivilöi liemi ja säästä. Pane simpukat sivuun toistaiseksi.

2. Jaa broileri pienempiin palasiin. Kuumenna hieman öljyä paelllapannussa tai suuressa paistinpannussa. Ruskista kananpalat ja nosta ne sitten sivuun.

3. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi malto. Kaada loput öljystä pannulle. Ruskista sipulit kullanruskeiksi. Lisää paprikat ja riisi. Kuullota muutama minuutti sekoittaen.

Espanjan kansallisruoka paella on sekä maukasta että käytännöllistä tarjottavaa, varsinkin jos päivälliselle on tulossa iso joukkio. Tämä resepti on helppo tuplata tai triplata.

4. Purista sitruunanmehu ja lisää se sekä lihaliemi ja simpukkaliemi pannulle. Mausta sahramilla, suolalla, jauhetulla mustapippurilla ja Cayennepippurilla. Lisää nyt broilerinpalat pannulle ja hauduta kannella peitettynä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.

5. Lisää lopuksi katkaravut ja simpukat. Anna olla vielä kannen alla viitisen minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat lämpimiä.

Lisää aiheesta:

Paellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraPaellaa kanan, porsaan ja simpukoiden keraBroileri-kinkkupaellaSpagettia simpukoiden keraSimpukat curryliemessä
PaellaKanaruokaPastat ja nuudelitKananmunatonLaktoositonUusivuosiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera