Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera
Tämä ruoka sopii syksyyn, jos olet itse käynyt sienimetsällä, voit vaihtaa herkkusienet metsäsieniin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
12 hengelle
- 2 grillatun broilerin lihat
- 1 kg katkarapuja kuorineen
- 2 sipulia silppuna
- 3 paprikaa silppuna
- 1 valkosipulinkynsi silppuna
- öljyä
- 500 g herkkusieniä viipaleina
- 5 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 g sahramia
- 1 purkki simpukoita vedessä
- 225 g vihreitä pakasteherneitä
- 1 purkki vihreitä oliiveja siivuina
- 6-8 tomaattia lohkoina
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Kuullota sipuli, paprika ja valkosipuli öljyssä. Kuullota riisiä isossa kattilassa vähässä öljyssä hetken aikaa, sekoita joukkoon sahrami ja kaada vesi päälle. Keitä riisi kypsäksi.
2. Kääntele sipuliseos sekä muut ainekset riisiin ja kuumenna hyvin.
3. Siirrä kaikki isolle vadille. Koristele katkaravuilla, tomaateilla ja oliiveilla. Tarjoillaan kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa