Paahtopaistisalaatti yrttikastikkeella
Pieni alkupala maistuisi ehkä hyvältä päivällisen alkuun? Sen järjestät nopeasti muutaman paahtopaistiviipaleen ja vihannesten avulla, tässä happaman yrttikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- 12 viipaletta paahtopaistia
- ½ kurkku
- 4 retiisiä
- ½ tomaatti
- ½ punasipuli
Kastike
- ½ dl majoneesia
- ¾ dl kermaviiliä
- 2 tl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl hienonnettua ruohosipulia
- 1 tl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna tilli, persilja ja rakuuna sekä ruohosipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili ja yrtit. Kuori ja purista valkosipuli mukaan, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen mielellään maustua kylmässä tovi ennen tarjoilua.
2. Kuori kurkku ja paloittele se tangoiksi, suikaloi tomaatti ja punasipuli. Leikkaa retiisit kukkasiksi. Asettele kasvikset kauniisti lautasille tai vadille yhdessä paahtopaistin ja retiisien kanssa. Tarjoile yrttikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti