Kasvisnyytit
Nauti söpöt kasvisnyytit kylmän hunajalla, viinietikalla, pestokastikkeella ja suolalla maustetun luonnonjogurttikastikkeen kanssa.
4 annosta = 8 fillonyyttiä
- 4 fillotaikina-arkkia
- 1 rkl öljyä
Täyte
- 2 raakaa perunaa
- pala kesäkurpitsaa
- 1 tomaatti
- 1 pieni paprika
- 1 sipuli
- 50 g herkkusieniä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 1/2 dl kasvislientä
- 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl tomaattisosetta
- tuoretta timjamia
- tuoretta basilikaa
- suolaa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota kasviksia öljyssä ja lisää kasvisliemi.
Hauduta kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää herkkusieniviipaleet ja mausta.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota fillotaikina-arkit esille. Voitele 2 arkkia öljyllä ja aseta öljytyt arkit kuivien arkkien päälle.
Leikkaa arkeista 8 n .12 cm leveää palaa. Irrota palat toisistaan ja käännä ne ristikkäin.
Nosta täytettä ristikon keskelle ja sulje pussiksi.
Kypsennä leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunin alaosassa noin 10 min. tai kunnes pussinsuut ovat kauniin ruskeita.
Tarjoa kylmän hunajalla, viinietikalla, pestokastikkeella ja suolalla maustetun luonnonjogurttikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti