Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvisnyytit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nauti söpöt kasvisnyytit kylmän hunajalla, viinietikalla, pestokastikkeella ja suolalla maustetun luonnonjogurttikastikkeen kanssa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta = 8 fillonyyttiä

  • 4 fillotaikina-arkkia
  • 1 rkl öljyä

Täyte

  • 2 raakaa perunaa
  • pala kesäkurpitsaa
  • 1 tomaatti
  • 1 pieni paprika
  • 1 sipuli
  • 50 g herkkusieniä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/2 dl kasvislientä
  • 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota kasviksia öljyssä ja lisää kasvisliemi.

Hauduta kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää herkkusieniviipaleet ja mausta.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota fillotaikina-arkit esille. Voitele 2 arkkia öljyllä ja aseta öljytyt arkit kuivien arkkien päälle.

Leikkaa arkeista 8 n .12 cm leveää palaa. Irrota palat toisistaan ja käännä ne ristikkäin.

Nosta täytettä ristikon keskelle ja sulje pussiksi.

Kypsennä leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunin alaosassa noin 10 min. tai kunnes pussinsuut ovat kauniin ruskeita.

Tarjoa kylmän hunajalla, viinietikalla, pestokastikkeella ja suolalla maustetun luonnonjogurttikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaPaistettua fasaaninrintaa punakaalin keraGazpacho à la KleinMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraJyväpastalla täytetyt tomaatit vuohenjuustosydämin
FiloVappuUusivuosiBrunssiAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Filo
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Kasvisnyytit

  • 18.02.201300:00
    Parsaviikot

    Parsaa filotaikinassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omena-aprikoosistruudeli

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Filopiiraat kasvistäytteellä