Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fleur de courgette

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 12 kesäkurpitsankukkaa

Täyte

  • 50 g lohifileetä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 10 kuorittua katkarapua
  • 2 rkl hienoksi suikaloitua purjoa
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • 12 keitettyä jättikatkarapua

Valmistusohje

1. Jaa lohi pienemmiksi paloiksi, soseuta tasaiseksi taikinaksi tehosekoittimessa yhdessä ranskankerman kera. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna purjo ja katkaravut sekä ruohosipuli, kääntele mukaan lohiseokseen.

2. Kastike: Sekoita ranskankerma, sambal ja oregano kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Taita kesäkurpitsankukat varoen auki ja täytä ne nokareella täytettä. Laita täytetyt kukat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kypsennä uunissa n. 15 minuuttia. Asettele kolme kukkaa ja kolme jättikatkarapua joka lautaselle. Lusikoi päälle kastike.

Lisää aiheesta:

Kananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakasSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosHelppo tomaatti-basilikakeittoKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraLämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten kera
Täytetty kesäkurpitsaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Pienissä kesäkurpitsoissa on usein hetken aikaa jäljellä keltainen, kaunis kukka. Ennen kuin se kuihtuu ja irtoaa, sen voi käyttää ruoanvalmistuksessa. Kesäkurpitsankukat säilytetään viileässä. Ne ovat erittäin herkkiä ja säilyvät korkeintaan vuorokauden.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilillä maustetut kesäkurpitsarullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fleur de courgette

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    "Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisillä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riisillä ja linsseillä täytetty kesäkurpitsa