Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi

20.12.2012. Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa joulureseptiä!

Graavilohi

  • 500 g lohta fileenä
  • 1 rkl merisuolaa
  • tilliä

Lisäksi

  • Smetanaa ja mätiä

Valmistusohje

1. Laita lohifileet voipaperin päälle. Ripottele mausteet tasaisesti kalan pintaan, paksumpaan päähän enemmän. Nosta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin ja kääri fileet tiukaksi paketiksi paperin sisään.

2. Laita lohipaketti kevyen painon alle jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Käännä välillä.

3. Pyyhi tilli ja ylimääräinen suola lohen pinnasta ja leikkaa terävällä veitsellä vinottain ohuita viipaleita. Koristele tuoreella tillillä.

4. Tarjoa lohi mädin, smetanan ja mantelileipien kera. Mausteeksi sipulisilppua ja mustapippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.