Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaattiveneet

Julkaistu 03.05.2016 07:14

MTV LIFESTYLE

Kauniit salaattiveneet sopivat hyvin esimerkiksi alkupaloiksi tai naposteltaviksi.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

20 kpl pikkuvenettä juhliin tai alkupaloiksi

  • 1½ dl Myllyn Paras Jasmiiniriisiä
  • tai Villiriisiseosta (n. 4 dl kypsänä)
  • 350–500 g salaattisikuria (endiiviä) (2–3 kpl)
  • 1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja (250 g )
  • 1 nippu retiisejä (n. 15 kpl)
  • ½ kurkku (n. 150 g)
  • 150 g cheddar-juustoa kuutioina
  • 1 nippu kevätsipulinvarsia (100 g)
  • 1 rku wasabirucolaa tai rucolaa
  • 1½ dl cashewpähkinöitä

Kastike

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl limemehua
  • 1–2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl roseepippureita
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 tl tummaa sokeria

Koristelu

  • tuoretta wasabirucolaa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Valmista salaattiseos ja laita sitä kauniisti salaatin lehtien keskelle.
Salaatin tulee olla mahdollisimman kiinteää eli salaattisikuri eli endiivi on paras.
Valitse mahdollisimman pienikokoisia suippoja sikureja, jolloin veneet eivät ole liian suuria.
Mikäli salaattisikurin lehdet ovat löysiä, laita niitä aina 2 päällekkäin yhteen veneeseen.
Salaattiin sopivat ruokaisaksi aineeksi hennosti mausteinen riisi, Basmati- tai Jasmiiniriisi. Voit kokeilla myös Villiriisiä.

Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Kuutioi tomaatit, retiisit ja kurkku pikku kuutioiksi, leikkaa sipulin varret pieniksi paloiksi, hienonna rucola, puolita pähkinät ja sekoita kaikki salaatin aineet keitetyn riisin kanssa.

Valmista salaatin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon.

Irrota salaattisikurista lehdet yksitellen ja laita ne tarjoilualustalle veneiksi. Yksi tukeva lehti on riittävä aina yhdeksi veneeksi. Mikäli lehdet eivät tunnu tukevilta, laita 2 lehteä päällekkäin. Annostele salaattia ”venekupit” täyteen. Koristele halutessasi tuoreella yrtillä, esim. wasabirucolalla.

VINKKI: Voit valmistaa veneet käyttäen riisin tilalla Myllyn Paras Jyväpastaa.


Lisää aiheesta:

Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo reseptiSalaattiveneetJosen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaattiJuurespannaripihvit paprikarenkaissaKevyt avokado-herkkusienisalaattiRuistaikinakuppi kukkapastasalaatille
Myllyn ParasAlkupalaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle