Vähähiilihydraattinen avokadopasta eli kesäkurpitsa-avokadopasta

kesakurpitsa-avokado-pasta-1_201219_D857725-Edit
Fliksi Hellapoliisi Oy

Ketogeenistä ruokavaliota noudattavakin voi nauttia annoksen herkullista kesäkurpitsa-avokadopastaa. Tämä valmistuu hetkessä ja maistuu taivaalliselta.

Ainekset

  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen mieto chili
  • 1 avokado
  • 50-100 g parmesaanijuustoa
  • ½ limen tai sitruunan puristettu mehu
  • ripaus suolaa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-avokadopasta valmistuu näin:

  1. Huuhtele kesäkurpitsa ja ota kuorimaveitsellä lastuja koko pituudelta. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kääntele kesäkurpitsaa hetki kovalla lämmöllä.
  2. Mittaa kulhoon oliiviöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chilipaprika. Puolita avokado ja koverra hedelmäliha. Hienonna haarukalla. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa ja purista joukkoon vielä limen tai sitruunanmehu. Sekoita ainesten joukkoon ripaus suolaa. Kaada joukkoon kesäkurpitsasuikaleet ja kääntele.
  3. Jaa lautasille ja koristele basilikalla. Nauti heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.