Vähähiilihydraattinen avokadopasta eli kesäkurpitsa-avokadopasta
Julkaistu
Ketogeenistä ruokavaliota noudattavakin voi nauttia annoksen herkullista kesäkurpitsa-avokadopastaa. Tämä valmistuu hetkessä ja maistuu taivaalliselta.
Ainekset
- 200 g kesäkurpitsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen mieto chili
- 1 avokado
- 50-100 g parmesaanijuustoa
- ½ limen tai sitruunan puristettu mehu
- ripaus suolaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Kesäkurpitsa-avokadopasta valmistuu näin:
- Huuhtele kesäkurpitsa ja ota kuorimaveitsellä lastuja koko pituudelta. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kääntele kesäkurpitsaa hetki kovalla lämmöllä.
- Mittaa kulhoon oliiviöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chilipaprika. Puolita avokado ja koverra hedelmäliha. Hienonna haarukalla. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa ja purista joukkoon vielä limen tai sitruunanmehu. Sekoita ainesten joukkoon ripaus suolaa. Kaada joukkoon kesäkurpitsasuikaleet ja kääntele.
- Jaa lautasille ja koristele basilikalla. Nauti heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit