Avokadoperhoset

Tällä alkupalalla taiteellisesti lahjakas kotikokki voi hämmästyttää päivällisvieraita.

4 annosta

  • 5 rkl muikun mätiä
  • 2 avokadoa
  • 4 rkl hienonnettua punasipulia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 8 ruohosipulin vartta

Tarjoiluun

  • 4 viipaletta paahtoleipää

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna punasipuli. Ota esille neljä lautasta. Muotoile muikun mädistä neljä munan muotoista palloa ja aseta ne lautasille.

2. Halkaise avokadot pituussuunnassa. Poista kivi ja kuori puolikkaat varovasti. Leikkaa puolikkaat poikittaissuunnassa erittäin ohuiksi siivuiksi. Asettele siivuilta viuhkan muotoiset siivet mätipallon molemmille puolille.

3. Asettele punasipulia mätipallon alapuolelle ja lusikoi sipulin molemmille puolille nokare kermaviiliä. Koristele sitruunalohkolla ja aseta ruohosipulin varret tuntosarviksi. Paahda leivät ja tarjoa erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja