Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettu kasvissalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista helppo paahdettu kasvissalaatti Alexin ohjeiden mukaan. Annoksen voit koristella vaikkapa yrtinoksilla.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulikynttä
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • tuoreita yrttejä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • oliiviöljyä
  • tummaa balsamicoa

Valmistusohje

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pituussuunnassa noin 1½ cm paksuisiksi siivuiksi. Ripottele siivuille suolaa ja laita talouspaperin päälle.

Leikkaa paprika puoliksi ja poista siemenet. Sivele tilkka öljyä pintaan ja grillaa uunissa grillivastuksen alla +220 asteessa 10-15 minuuttia. Laita hyvin paahtuneet paprikat muovipussiin tai kelmun alle ja kuori kuori pois 10 minuutin päästä.

Lohko sipulit ja siivuta valkosipulikynnet. Pyörittele ne kevyesti öljyssä ja paahda uunissa +220 asteessa noin 15 minuutin ajan. Nosta ne jäähtymään pöydälle. Grillaa ”itkeneet” munakoiso ja kesäkurpitsa siivut parilapannulla.

Leikkaa nyt kaikki kasvikset pienehköiksi paloiksi, laita ne isoon kulhoon ja mausta oliiviöljyllä sekä balsamicolla. Hienonna myös tuoretta yrttiä joukkoon ja sekoita hyvin. Nostele valmis salaatti isolle tarjoiluvadille ja koristele yrtinoksilla.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaChilillä maustetut kesäkurpitsarullatPaahdettu vihannessalaattiTäytetyt munakoisorullatTäytetty uunimunakoisoKylmä savukassler peston kera
KasvissalaattiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos