Paahdettu kasvissalaatti

Valmista helppo paahdettu kasvissalaatti Alexin ohjeiden mukaan. Annoksen voit koristella vaikkapa yrtinoksilla.

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulikynttä
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • tuoreita yrttejä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • oliiviöljyä
  • tummaa balsamicoa

Valmistusohje

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pituussuunnassa noin 1½ cm paksuisiksi siivuiksi. Ripottele siivuille suolaa ja laita talouspaperin päälle.

Leikkaa paprika puoliksi ja poista siemenet. Sivele tilkka öljyä pintaan ja grillaa uunissa grillivastuksen alla +220 asteessa 10-15 minuuttia. Laita hyvin paahtuneet paprikat muovipussiin tai kelmun alle ja kuori kuori pois 10 minuutin päästä.

Lohko sipulit ja siivuta valkosipulikynnet. Pyörittele ne kevyesti öljyssä ja paahda uunissa +220 asteessa noin 15 minuutin ajan. Nosta ne jäähtymään pöydälle. Grillaa ”itkeneet” munakoiso ja kesäkurpitsa siivut parilapannulla.

Leikkaa nyt kaikki kasvikset pienehköiksi paloiksi, laita ne isoon kulhoon ja mausta oliiviöljyllä sekä balsamicolla. Hienonna myös tuoretta yrttiä joukkoon ja sekoita hyvin. Nostele valmis salaatti isolle tarjoiluvadille ja koristele yrtinoksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!