Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oreganonmakuiset taittopitkot

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka

Kolme leipää

  • 50 g hiivaa
  • 6 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • n. 15 dl erikoisvehnäjauhoa
  • 1 muna voiteluun

Valmistusohje

½ dl unikonsiemeniä koristeluun

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja lisää siihen vaivaten muut ainekset joustavaksi taikinaksi. Alusta kunnolla. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kolmeen osaan. Pyöritä paloista pitkulaiset pitkot ja nosta ne kevyesti öljytylle pellille. Leikkaa syviä viiltoja pitkoihin niin, että ne hieman avautuvat. Anna nousta sen aikaa kun uuni lämpiää.

3. Penslaa pitkot vatkatulla munalla, sirottele pinnalle unikonsiemeniä ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Haluatko leipoa todella hyvää leipää? Kikka on se, että taikinaa vaivaa riittävän pitkään, 10-12 minuuttia käsin ja koneella noin puolet siitä. Silloin gluteenirihmat ehtivät venyä pitkiksi, joka saa aikaan sen, ettei leipä esimerkiksi murene.

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninRapea maalaisleipäYllätysleipäMaalaistalon leipäRanskalainen patonkiRuususämpylät
LeipäLaktoositonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä