Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruususämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä hienostuneet pienet sämpylät saavat osan ominaismaustaan maidosta. Nämä ovat täydellisiä alkuruokaleipiä, täytä ne mielellään lohella.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

n. 25 kpl

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl maitoa, kädenlämpöistä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 12-13 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon, liuota se maitoon ja työstä mukaan öljy, suola ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan, se ei saa olla liian kova. Vaivaa, peitä muovikelmulla ja kohota n. 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Pyöritä se kolmeksi pitkoksi ja jaa pitkot paloiksi. Muotoile pyöreitä sämpylöitä ja laita ne leivinpaperille pellille. Kohota n. 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa sämpylöihin ristiviillot niiden päälle. Penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle unikonsiemeniä ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Lisää aiheesta:

KardemummapalmikkoPomeranssileipäOhrakakkuUnikonsiemensämpylätJuhlava unikkolettiAamiaissämpylät
SämpylätKasvisruokaGoGreenAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät