Ruususämpylät

Nämä hienostuneet pienet sämpylät saavat osan ominaismaustaan maidosta. Nämä ovat täydellisiä alkuruokaleipiä, täytä ne mielellään lohella.

n. 25 kpl

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl maitoa, kädenlämpöistä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 12-13 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon, liuota se maitoon ja työstä mukaan öljy, suola ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan, se ei saa olla liian kova. Vaivaa, peitä muovikelmulla ja kohota n. 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Pyöritä se kolmeksi pitkoksi ja jaa pitkot paloiksi. Muotoile pyöreitä sämpylöitä ja laita ne leivinpaperille pellille. Kohota n. 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa sämpylöihin ristiviillot niiden päälle. Penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle unikonsiemeniä ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!