Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaalea ruokaleipä unikonsiemenin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hyvä vaalean ruokaleivän perusresepti. Päälle ripotellaan unikonsiemeniä, jotka antavat lisämakua.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

2 leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 50 g voita
  • 2 tl suolaa
  • 14 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Lämmitä yhdessä vesi ja voi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva leivonta-astiaan ja kaada vähän nestettä päälle. Sekoita, kunnes hiiva on kokonaan liuennut. Kaada loputkin nesteestä joukkoon, sekoita ja lisää suola sekä jauhot. Säästä kuitenkin 1 dl jauhoa leipomiseen. Vaivaa koneella runsaat 5 minuuttia, käsivoimin yli 10 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi ja vähän tarttuvaksi. Anna nousta liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä ja jaa taikina kahtia. Muotoile limpuiksi ja nosta ne voidellulle tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Nostata jälleen liinalla peitettynä 40 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja pane pohjalle pieni astiallinen vettä. Penslaa leivät nopeasti kylmällä vedellä. Leikkaa muutama vino viilto leipiin terävällä veitsellä. Sirottele unikonsiemenet leipien pinnalle juuri ennen paistamista.

4. Paista leipiä uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Jos ääni on onton kumea, kun koputat leivän pohjaa, se on kypsä. Jäähdytä leivät ritilällä peittämättä, siten säilyy rapea pinta.

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipäMaalaisleipä eteläeurooppalaisittainRanskalainen patonkiAuringonkukkaleipäGrahamvuokaleipäSetsuuri
LeipäKananmunatonKasvisruokaGoGreenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä