Yllätysleipä
Onko kaapissasi pieniä pussinpohjia erilaisia jauhoja ja ryynejä? Sekoita kaikki keskenään ja leivo leipää, joka ei koskaan maistu samanlaiselta kerrasta kertaan. Pidä toki vehnäjauhomäärä aina samana, muuten leivällä ei ole riittävästi nousuvoimaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi leipä
- 50 g hiivaa
- 7 dl vettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ rkl suolaa
- n. 1 l jauhoja ja ryynejä
- 7-8 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset, viimeiseksi vehnäjauho. Vaivaa perusteellisesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Leivo yksi iso leipä ja nosta se leivinpaperille uunipellille. Jos haluat, voit leipoessa ottaa erilleen palan taikinaa ja muotilla siitä koristeen leivän päälle. Peitä leipä ja anna nousta 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista leipää uunin keskitason alapuolella noin 20 minuuttia. Katkaise lämpö ja jätä leipä kypsymään jälkilämpöön noin tunniksi, tai kunnes se kumisee ontosti, kun koputat pohjaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka