Rapea maalaisleipä
Tämä on helposti leivottava ruokaleipä, joka maistuu parhaalta vastapaistettuna. Sekoita mielellään taikinaan hieman auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä saadaksesi enemmän pureskeltavaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 leipään
- 25 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 l leipäjauhoja, vehnää
- noin 4-5 dl tavallisia vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Murusta hiiva kulhoon. Ota suoraan hanasta kädenlämpöistä vettä ja liuota hiiva tilkkaan nestettä ennen kuin lisäät loput vedestä.
2. Työstä mukaan suola, öljy, karkeat leipäjauhot ja lopuksi niin paljon vehnäjauhoja, että taikinasta tulee notkea eikä se tahmaa.
3. Kohota liinan alla n. 1 tunti.
4. Työstä taikinaa hieman ja muotoile se pyöreäksi tai pitkulaiseksi limpuksi, jonka laitat voidellulle pellille. Leikkaa siihen viiltoja, raitoja tai ruutuja. Ripottele päälle hieman jauhoja ja kohota vielä puoli tuntia.
5. Paista leipää uunin alatasolla n. 10 minuuttia, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista leipä valmiiksi, n. 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka