Maalaistalon leipä
Leipomalla leivän suureksi sarveksi saat siitä komean ruokapöydän koristuksen. Voit leipoa myös pieniä annosleipiä samalla tavalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi leipä
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 1 dl kauraryynejä
- 3 dl grahamjauhoa
- n. 10 d karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa sileäksi, notkeaksi taikinaksi. Peitä ja anna nousta 40 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin. Kauli taikinasta iso kolmio ja kääri se rullalle pitkältä sivulta alkaen. Ripota vähän jauhoja pinnalle ja nosta pellille, taivuta sarven muotoon. Nostata liinan alla 30 minuuttia.
3. Paista leipää uunin alatasolla 10 minuuttia, alenna lämpö sitten 175 asteeseen ja paista kypsäksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia