Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maalaistalon leipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leipomalla leivän suureksi sarveksi saat siitä komean ruokapöydän koristuksen. Voit leipoa myös pieniä annosleipiä samalla tavalla.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Yksi leipä

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl kauraryynejä
  • 3 dl grahamjauhoa
  • n. 10 d karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa sileäksi, notkeaksi taikinaksi. Peitä ja anna nousta 40 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin. Kauli taikinasta iso kolmio ja kääri se rullalle pitkältä sivulta alkaen. Ripota vähän jauhoja pinnalle ja nosta pellille, taivuta sarven muotoon. Nostata liinan alla 30 minuuttia.

3. Paista leipää uunin alatasolla 10 minuuttia, alenna lämpö sitten 175 asteeseen ja paista kypsäksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

MaalaissarviVenäläiset ruislimputPomeranssileipäOhrakakkuMyslileipäReikäleivät
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä