Mainos
Mainos

Leipomalla leivän suureksi sarveksi saat siitä komean ruokapöydän koristuksen. Voit leipoa myös pieniä annosleipiä samalla tavalla.

Yksi leipä

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl kauraryynejä
  • 3 dl grahamjauhoa
  • n. 10 d karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa sileäksi, notkeaksi taikinaksi. Peitä ja anna nousta 40 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin. Kauli taikinasta iso kolmio ja kääri se rullalle pitkältä sivulta alkaen. Ripota vähän jauhoja pinnalle ja nosta pellille, taivuta sarven muotoon. Nostata liinan alla 30 minuuttia.

3. Paista leipää uunin alatasolla 10 minuuttia, alenna lämpö sitten 175 asteeseen ja paista kypsäksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinan alla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.