Nuudelisalaatti
Nopeaa ja uskomattoman helppoa! Voit käyttää salaattiin lähes mitä tahansa kasviksia, ohjeen ainekset ovat vain esimerkkejä. Nuudelisalaatin voit tarjoa lämpimänä, kylmänä tai hieman jäähtyneenä. Ainesten määrän voi myös kaksinkertaistaa, jolloin salaatti sopii myös noutopöytään.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
4 annosta
- 4 annosta munanuudeleita
- 1 punasipuli
- 1 porkkana
- 250 g minimaissia
- ½ kesäkurpitsa
- ½ punainen paprika
- öljyä paistamiseen
Kastike
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 tippaa seesamiöljyä
Valmistusohje
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita makea chilikastike, soija ja inkivääriraaste. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet.
2. Kuori ja suikaloi sipuli ja porkkana. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika suikaleiksi ja kuullota yhdessä minimaissin kanssa öljyssä.
3. Sekoita nuudelit, kasvissuikaleet ja kastike. Ripottele päälle seesamiöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa