Valmistus:
Huuhdo kvinoa siivilässä juoksevan veden alla.
Keitä kvinoa suolalla tai kasvisliemessä maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Pese ja pilko vihannekset.
Sekoita kulhossa kvinoa, pavut/herneet ja vihannekset.
Valmista kastike: yhdistä ainekset pienessä purkissa ja ravista tai vispaa.
Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin.
Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Vinkki:
Varioi salaattia:
* kauden vihanneksilla
* paahdetuilla pähkinöillä tai siemenillä
* täydennä paistetulla halloumilla.
Suuntaa-antavat ravintoarvot:
1 annos ∼ 450 g
Kalorit 500–550 kcal
hiilihydraatit ∼ 55–60 g
proteiinit ∼ 16–18 g
rasvat ∼ 20–24 g
kuitu ∼ 10–12 g
Jos lisäät esimerkiksi:
fetajuustoa (50 g) + 130 kcal
proteiini + 6 g
rasva + 10 g
½ avokado + 120 kcal
rasva + 10 g
kuitu + 3 g