Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyemmät grilliherkut: Kvinoasalaatti

kvinoasalaatti jari sorsa
Testaa ravitseva kvinoasalaatti.MTV
Julkaistu 26.05.2025 07:46

MTV LIFESTYLE

Ravinteikas ja herkullinen vaihtoehto, joka sopii niin lounaaksi, lisukkeeksi kuin pääruoaksikin. Reseptin tekivät personal trainerit Jari ja Heidi Sorsa

  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • 2 dl kvinoa
  • 4 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 prk mustapapuja tai kikherneitä huuhdeltuna ja valutettuna
  • 1 punainen paprika kuutioituna
  • 1 kurkku kuutioina
  • 10-15 kirsikkatomaattia puoliksi leikattuna
  • ½ punasipuli ohuina viipaleina
  • tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria silputtuna
  • (Halutessasi voit lisätä fetajuustoa tai avokadoa.)

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • (Halutessasi voit lisätä ripauksen valkopippuria tai sinappia)

Valmistusohje

Valmistus:

  1. Huuhdo kvinoa siivilässä juoksevan veden alla.

  2. Keitä kvinoa suolalla tai kasvisliemessä maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

  3. Pese ja pilko vihannekset.

  4. Sekoita kulhossa kvinoa, pavut/herneet ja vihannekset.

  5. Valmista kastike: yhdistä ainekset pienessä purkissa ja ravista tai vispaa.

  6.  Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin.

  7. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Vinkki:

Varioi salaattia:

* kauden vihanneksilla

* paahdetuilla pähkinöillä tai siemenillä

* täydennä paistetulla halloumilla.

Suuntaa-antavat ravintoarvot:

1 annos ∼ 450 g

Kalorit 500–550 kcal

hiilihydraatit ∼ 55–60 g

proteiinit ∼ 16–18 g

rasvat ∼ 20–24 g

kuitu ∼ 10–12 g

Jos lisäät esimerkiksi:

fetajuustoa (50 g) + 130 kcal
proteiini + 6 g
rasva + 10 g

½ avokado + 120 kcal 
rasva + 10 g
kuitu + 3 g

 

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot