Nopea lasimestarinsilli
Tämä on pikaversio klassisesta lasimestarinsillistä. Siihen käytetään kokonaista, ruodollista silliä, tämä versio on helpompi syödä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdelle
- 1 prk liotettuja sillifileitä
- 1 pieni pala tuoretta piparjuurta
- 1 porkkana
- 2 pientä punasipulia
- 15 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista maustepippuria
- 5 kokonaista mausteneilikkaa
- 4 pientä laakerinlehteä
Liemi
- 5 rkl etikkaa
- 3 dl vettä
- ¾ dl sokeria
- tilliä
Valmistusohje
1. Punnitse sillifileet ennen säilömistä, niin tiedät, kuinka paljon voit syödä (100-150 g). Huuhtele fileet kylmässä vedessä ja valuta. Paloittele sillit, viipaloi piparjuuri, porkkana ja sipulit ohuesti ja lado sitten kaikki ainekset sekä mausteet kulhoon.
2. Sekoita vesi, etikka ja sokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi.
3. Anna liemen jäähtyä ja kaada se sitten sillien päälle. Anna sillien vetäytyä n. 1 vuorokausi ennen kuin tarjoilet ne, ripottele päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa, 50 g niille jotka laihduttavat, muille niin paljoin kuin he haluavat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan