Nopea lasimestarinsilli
Tämä on pikaversio klassisesta lasimestarinsillistä. Siihen käytetään kokonaista, ruodollista silliä, tämä versio on helpompi syödä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdelle
- 1 prk liotettuja sillifileitä
- 1 pieni pala tuoretta piparjuurta
- 1 porkkana
- 2 pientä punasipulia
- 15 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista maustepippuria
- 5 kokonaista mausteneilikkaa
- 4 pientä laakerinlehteä
Liemi
- 5 rkl etikkaa
- 3 dl vettä
- ¾ dl sokeria
- tilliä
Valmistusohje
1. Punnitse sillifileet ennen säilömistä, niin tiedät, kuinka paljon voit syödä (100-150 g). Huuhtele fileet kylmässä vedessä ja valuta. Paloittele sillit, viipaloi piparjuuri, porkkana ja sipulit ohuesti ja lado sitten kaikki ainekset sekä mausteet kulhoon.
2. Sekoita vesi, etikka ja sokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi.
3. Anna liemen jäähtyä ja kaada se sitten sillien päälle. Anna sillien vetäytyä n. 1 vuorokausi ennen kuin tarjoilet ne, ripottele päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa, 50 g niille jotka laihduttavat, muille niin paljoin kuin he haluavat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka