Nizzan silakat

Silakoita ei Välimeressä ole, mutta mikään ei silti estä valmistamasta niitä kuten Nizzasta peräisin olevassa alkuperäisessä ohjeessa, jossa käytetään tuoreita sardiineja. Ruoka sopii niin alkupalaksi kuin pääruuaksi. Alkuruoaksi tarjottuna ohjeesta riittää kuudelle ruokailijalle. Jos tarjoat silakat pääruokana, varaa lisukkeeksi keitettyjä perunoita sekä tomaatteja.

4 annosta

  • 1kg silakoita
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 12 valkopippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Perkaa silakat ja hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pippurit ja murenna laakerinlehdet. Kuumenna öljyllä voideltu, puhdas paistinpannu. Pane kalat pannulle ja paista minuutin ajan molemmin puolin.

2. Asettele puolet silakoista vuokaan tai syvälle vadille. Ripottele silakoiden päälle puolet valkosipulista, persiljasta ja mausteista sekä teelusikallinen suolaa. Lado päälle loput silakat ja muut ainekset ja mausta teelusikallisella suolaa. Pane vuoka viileään.

3. Sekoita öljy ja viinietikka ja valuta silakoiden päälle. Silakat saavat maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.