Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nizzan silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 1kg silakoita
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 12 valkopippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Perkaa silakat ja hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pippurit ja murenna laakerinlehdet. Kuumenna öljyllä voideltu, puhdas paistinpannu. Pane kalat pannulle ja paista minuutin ajan molemmin puolin.

2. Asettele puolet silakoista vuokaan tai syvälle vadille. Ripottele silakoiden päälle puolet valkosipulista, persiljasta ja mausteista sekä teelusikallinen suolaa. Lado päälle loput silakat ja muut ainekset ja mausta teelusikallisella suolaa. Pane vuoka viileään.

3. Sekoita öljy ja viinietikka ja valuta silakoiden päälle. Silakat saavat maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Lisää aiheesta:

Graavisilakat yrttikastikkellaVoilla maustettu graavikalaMakrillia fenkolin keraPaprikakalaTomaattisilakatVihreä laatikko
MaustesilakkaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Silakoita ei Välimeressä ole, mutta mikään ei silti estä valmistamasta niitä kuten Nizzasta peräisin olevassa alkuperäisessä ohjeessa, jossa käytetään tuoreita sardiineja. Ruoka sopii niin alkupalaksi kuin pääruuaksi. Alkuruoaksi tarjottuna ohjeesta riittää kuudelle ruokailijalle. Jos tarjoat silakat pääruokana, varaa lisukkeeksi keitettyjä perunoita sekä tomaatteja.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka
  • 4.8.10:55
    Silakkaa

    Silakka-boquerones

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jouluntuoksuiset maustesilakat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Valkosipulilta tuoksuvat silakat

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sipulisilakat