Nizzan silakat
Silakoita ei Välimeressä ole, mutta mikään ei silti estä valmistamasta niitä kuten Nizzasta peräisin olevassa alkuperäisessä ohjeessa, jossa käytetään tuoreita sardiineja. Ruoka sopii niin alkupalaksi kuin pääruuaksi. Alkuruoaksi tarjottuna ohjeesta riittää kuudelle ruokailijalle. Jos tarjoat silakat pääruokana, varaa lisukkeeksi keitettyjä perunoita sekä tomaatteja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1kg silakoita
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 3 laakerinlehteä
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 dl punaviinietikkaa
- 12 valkopippuria
- 1 nippu persiljaa
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Perkaa silakat ja hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pippurit ja murenna laakerinlehdet. Kuumenna öljyllä voideltu, puhdas paistinpannu. Pane kalat pannulle ja paista minuutin ajan molemmin puolin.
2. Asettele puolet silakoista vuokaan tai syvälle vadille. Ripottele silakoiden päälle puolet valkosipulista, persiljasta ja mausteista sekä teelusikallinen suolaa. Lado päälle loput silakat ja muut ainekset ja mausta teelusikallisella suolaa. Pane vuoka viileään.
3. Sekoita öljy ja viinietikka ja valuta silakoiden päälle. Silakat saavat maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan