Mustan vyön sushipalat
Nämä kasvissushit ovat sekä hyviä että hauskoja. Ne tehdään erityismunakkaasta, ja joka palan mahan ympäri kiedotaan leväsuikale. Siitä annoksen nimi. Sushimunakasta voi käyttää myös sushikääryleihin, jolloin se leikataan nauhaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Jokaiseen palaan tarvitaan
- 2 rkl sushiriisiä
- hieman wasabia
- 1 pala sushimunakasta (4x2 cm)
- 1 suikale levälevyä (1/2x8 cm)
Sushimunakas 4 hengelle
- 5 munaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- öljyä vuoan voiteluun
Tarvitset myös
- pienen uuninkestävän vuoan (15x20 cm)
Valmistusohje
1. Sekoita munat, sokeri ja suola haarukalla kulhossa. Voitele vuoka huolellisesti öljyllä ja kaada munakasseos siihen. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Jäähdytä munakas ja leikkaa se neljään 2x4 cm:n kokoiseen palaan.
2. Muotoile sushiriisistä kämmenellä pallo. Sipaise päälle hieman wasabia (mieluummin liian vähän kuin liian paljon). Laita sen päälle munakaspalanen ja paina kevyesti.
3. Leikkaa levälevystä 1/2 cm leveitä ja 8 cm pitkiä suikaleita. Kääri nauha sushin ympäri ja liimaa se alapuolelta tilkalla riisiviinietikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka