Mustan vyön sushipalat

Nämä kasvissushit ovat sekä hyviä että hauskoja. Ne tehdään erityismunakkaasta, ja joka palan mahan ympäri kiedotaan leväsuikale. Siitä annoksen nimi. Sushimunakasta voi käyttää myös sushikääryleihin, jolloin se leikataan nauhaksi.

Jokaiseen palaan tarvitaan

  • 2 rkl sushiriisiä
  • hieman wasabia
  • 1 pala sushimunakasta (4x2 cm)
  • 1 suikale levälevyä (1/2x8 cm)

Sushimunakas 4 hengelle

  • 5 munaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • öljyä vuoan voiteluun

Tarvitset myös

  • pienen uuninkestävän vuoan (15x20 cm)

Valmistusohje

1. Sekoita munat, sokeri ja suola haarukalla kulhossa. Voitele vuoka huolellisesti öljyllä ja kaada munakasseos siihen. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Jäähdytä munakas ja leikkaa se neljään 2x4 cm:n kokoiseen palaan.

2. Muotoile sushiriisistä kämmenellä pallo. Sipaise päälle hieman wasabia (mieluummin liian vähän kuin liian paljon). Laita sen päälle munakaspalanen ja paina kevyesti.

3. Leikkaa levälevystä 1/2 cm leveitä ja 8 cm pitkiä suikaleita. Kääri nauha sushin ympäri ja liimaa se alapuolelta tilkalla riisiviinietikkaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!