Munakoisotahna-halloumitoastit
Munakoisotahnalla ja halloumilla täytetyt toastit käyvät hyvin alkupalana tai kevyenä grilliherkkuna. Toasteilla ilahdutat myös grillivieraaksi saapunutta kasvissyöjää.
Ainekset
- 1 munakoiso
- 25 g voita
- suolaa
- 1 halloumi
- 8 viipaletta suurta paahtoleipää
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl barbeque-kastiketta
Valmistusohje
Grillaa kokonaisia munakoisoja välillä käännellen niin, että ne pehmenevät. Aikaa kuluu grillistä riippuen vartista kolmeen.
Kun koisot ovat pehmeitä, nosta ne grillistä ja halkaise pitkittäin. Koverra sisällä oleva sosemainen aines kulhoon ja murskaa se aivan sileäksi tahnaksi.
Notkista tahnaa voilla tai öljyllä ja mausta suolalla ja sinapilla. Levitä puolet leivät laudalle ja kostuta pintoja kevyesti öljyllä.
Levitä munakoisoa leipien päälle ja leikkaa joka toisen päälle ohuita viipaleita halloumia.
Nosta päälle toinen munakoisoleipä ja kostuta jälleen oliiviöljyllä.
Grillaa toastit kohtalaisen miedolla lämmöllä, muutamia kertoja käännellen kunnes ne ovat rapeita ja myös sisältä kuumia. Leikkaa toastit kolmioiksi.
Pursota lautaselle sinappia ja barbeque-kastiketta ja nostele toastit lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti