Makrillia fenkolin kera
Etelä-Ranskassa tarjoillaan usein fenkolia kalaruokien kanssa. Ranskan inspiroimana valmistamme tämän yksinkertaisen gratiinin. Erityisen hyvin se sopii paistetun makrillin kera. Se käy useimpien muidenkin pannulla paistettujen kalojen oheen, miksei silakankin!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 hengelle
- 700 g makrillifileetä
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruuna
- 1/2 dl vehnäjauhoa
- 2 fenkolikerää
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl juustoraastetta
- pippuria myllystä
- hieman voita
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Poista fenkolin varrentyngät, puolita fenkolit ja poista kannat. Leikkaa puolikkaat poikittain paksuhkoiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet suolavedessä 8 minuuttia ja valuta ne hyvin.
2. Laita puolet fenkoliviipaleista voideltuun uunivuokaan ja sirottele niiden päälle ruokalusikallinen juustoraastetta ja pippuria myllystä. Laita loput fenkolit vuokaan, samoin juustoraaste ja kiepauta jokunen kierros pippurimyllystä. Viimeistele muutamalla voinokareella. Gratinoi uunissa 10 minuuttia.
3. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja kääntele ne jauhoissa. Ruskista pannulla voita vaaleanruskeaksi melko kovalla lämmöllä ja paista fileitä kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Asettele kauniisti tarjoiluvadille, koristele sitruunalohkoilla ja tarjoile fenkoligratiinin sekä keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike