Makrillia fenkolin kera
Etelä-Ranskassa tarjoillaan usein fenkolia kalaruokien kanssa. Ranskan inspiroimana valmistamme tämän yksinkertaisen gratiinin. Erityisen hyvin se sopii paistetun makrillin kera. Se käy useimpien muidenkin pannulla paistettujen kalojen oheen, miksei silakankin!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 hengelle
- 700 g makrillifileetä
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruuna
- 1/2 dl vehnäjauhoa
- 2 fenkolikerää
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl juustoraastetta
- pippuria myllystä
- hieman voita
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Poista fenkolin varrentyngät, puolita fenkolit ja poista kannat. Leikkaa puolikkaat poikittain paksuhkoiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet suolavedessä 8 minuuttia ja valuta ne hyvin.
2. Laita puolet fenkoliviipaleista voideltuun uunivuokaan ja sirottele niiden päälle ruokalusikallinen juustoraastetta ja pippuria myllystä. Laita loput fenkolit vuokaan, samoin juustoraaste ja kiepauta jokunen kierros pippurimyllystä. Viimeistele muutamalla voinokareella. Gratinoi uunissa 10 minuuttia.
3. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja kääntele ne jauhoissa. Ruskista pannulla voita vaaleanruskeaksi melko kovalla lämmöllä ja paista fileitä kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Asettele kauniisti tarjoiluvadille, koristele sitruunalohkoilla ja tarjoile fenkoligratiinin sekä keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti