Makrillia fenkolin kera

Etelä-Ranskassa tarjoillaan usein fenkolia kalaruokien kanssa. Ranskan inspiroimana valmistamme tämän yksinkertaisen gratiinin. Erityisen hyvin se sopii paistetun makrillin kera. Se käy useimpien muidenkin pannulla paistettujen kalojen oheen, miksei silakankin!

4 hengelle

  • 700 g makrillifileetä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruuna
  • 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 2 fenkolikerää
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl juustoraastetta
  • pippuria myllystä
  • hieman voita

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Poista fenkolin varrentyngät, puolita fenkolit ja poista kannat. Leikkaa puolikkaat poikittain paksuhkoiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet suolavedessä 8 minuuttia ja valuta ne hyvin.

2. Laita puolet fenkoliviipaleista voideltuun uunivuokaan ja sirottele niiden päälle ruokalusikallinen juustoraastetta ja pippuria myllystä. Laita loput fenkolit vuokaan, samoin juustoraaste ja kiepauta jokunen kierros pippurimyllystä. Viimeistele muutamalla voinokareella. Gratinoi uunissa 10 minuuttia.

3. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja kääntele ne jauhoissa. Ruskista pannulla voita vaaleanruskeaksi melko kovalla lämmöllä ja paista fileitä kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Asettele kauniisti tarjoiluvadille, koristele sitruunalohkoilla ja tarjoile fenkoligratiinin sekä keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!