Savulohitoastit ja munakokkeli
Rapea lohipaahtoleipä on makoisa avaus kesäpäivälliselle. Tarjoile lisäksi munakokkelia. Huom. Älä suolaa kokkelia valmistusvaiheessa, ellet halua siitä vetistä ja kalpeaa. Pane sormisuolaa tarjolle pöytään.
4 hengelle
- 300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- 4 vaaleata leipäviipaletta
- voita paistamiseen
- salaatinlehtiä
- tilliä
Munakokkeli
- 6 munaa
- 3 rkl kermaa
- valkopippuria jauhettuna
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Leikkaa leivistä kuoret ja paista viipaleet rapeiksi voissa. Nosta leipäviipaleet lautasille, jaa lohivipaleet niiden päälle ja koristele salaatilla ja tillillä.
2. Vatkaa kevyesti munat, kerma, suola ja pippuri. Sulata voi miedolla lämmöllä paistinpannussa. Kaada munaseos pannulle ja sekoittele puuhaarukalla, kunnes munamassa on hyytynyt ja kauniisti kokkaroitunut. Tarjoile lohileivän ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria