Julkaistu
Feta-kasvisnyytit valmistat näppärästi grillissä, grillinuotiolla tai vaikka uunissa. Käytä kasviksia oman makusi mukaan. Voit paloitella joukkoon halutessasi kypsiä perunoita paloina tai ripotella joukkoon kuivattuja yrttejä.
Ainekset
- ½-1 kesäkurpitsa
- ½-1 keltainen paprika
- ½-1 punainen paprika
- 100-200 g kirsikkatomaatteja
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- ½ dl oliiviöljyä
- 100 g fetajuustoa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Feta-kasvisnyytit valmistuvat näin:
- Paloittele kesäkurpitsa ja paprikat sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita ainekset tomaattien kanssa keskenään. Valuta joukkoon oliiviöljy ja sekoita keskenään.
- Ota foliosta neljä reilun kokoista arkkia ja leikkaa leivinpaperista neljä pienempää palasta. Laita leivinpaperipalat keskelle folioarkkia ja kasaa kunkin leivinpaperipalan päälle saman verran kasviksia.
- Murenna pinnalle fetajuustoa ja rouhi päälle halutessasi mustapippuria myllystä. Voit ripotella pinnalle myös kuivattuja yrttejä halutessasi.
- Käännä foliot ympäriltä ylös nyyteiksi ja nosta nyytit kuumaan grilliin, kunnes kasvikset alkavat pehmetä ja saavat hieman väriä. Tarjoa muun grilliruoan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!