Feta-kasvisnyytit – helppo grillilisuke

feta-kasvisnyytit-1_210428210426-00608-Edit-large
Hellapoliisi

Feta-kasvisnyytit valmistat näppärästi grillissä, grillinuotiolla tai vaikka uunissa. Käytä kasviksia oman makusi mukaan. Voit paloitella joukkoon halutessasi kypsiä perunoita paloina tai ripotella joukkoon kuivattuja yrttejä.

Ainekset

  • ½-1 kesäkurpitsa
  • ½-1 keltainen paprika
  • ½-1 punainen paprika
  • 100-200 g kirsikkatomaatteja
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 100 g fetajuustoa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Feta-kasvisnyytit valmistuvat näin:

  1. Paloittele kesäkurpitsa ja paprikat sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita ainekset tomaattien kanssa keskenään. Valuta joukkoon oliiviöljy ja sekoita keskenään.
  3. Ota foliosta neljä reilun kokoista arkkia ja leikkaa leivinpaperista neljä pienempää palasta. Laita leivinpaperipalat keskelle folioarkkia ja kasaa kunkin leivinpaperipalan päälle saman verran kasviksia.
  4. Murenna pinnalle fetajuustoa ja rouhi päälle halutessasi mustapippuria myllystä. Voit ripotella pinnalle myös kuivattuja yrttejä halutessasi.
  5. Käännä foliot ympäriltä ylös nyyteiksi ja nosta nyytit kuumaan grilliin, kunnes kasvikset alkavat pehmetä ja saavat hieman väriä. Tarjoa muun grilliruoan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.