Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kermainen äyriäistoast

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 160 g puhdistettuja, keitettyjä äyriäisiä
  • 150 g philadelphiajuustoa
  • 1 ½ dl raastettua cheddarjuustoa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Ota voi esiin hyvissä ajoin niin että se ehtii lämmetä huonelämpöiseksi ennen toastin paistamista. Paloittele äyriäiset pienemmiksi paloiksi. Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste, kääntele mukaan äyriäiset, tilli, ruohosipuli ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Levitä seos neljälle leipäviipaleelle ja laita toiset leipäviipaleet päälle. Levitä ohut kerros voita toastin päälle ja alle.

3. Paista leipiä kuivassa pannussa, mieluiten teflonpannussa, keskilämmöllä. Molempien puolien tulee saada kaunis väri. Leikkaa paistetut toastit kolmioiksi tai pitkulaisiksi paloiksi.

Tämä ruokalaji on helppo valmistaa – ja vielä helpompi syödä! Valitse niitä äyriäisiä, joita haluat. Tuorejuuston, kovan juuston ja tillin yhdistelmä on kuitenkin pakollinen osa näiden maukkaiden suupalojen osana. Voit käyttää esimerkiksi katkarapuja, taskurapuja ja hummeria tähän toastiin, mielellään kaikkia kolmea!

Lisää aiheesta:

Kanankoipia riisin ja oliivisalaatin keraLänsirannikon lankongitValkosipuligratinoidut meriravutMarinoidut naudanliha- ja kanavartaatKeitetyt haukipyörykätSuolapedillä kypsennetyt katkaravut ja kotitekoinen aioli
ToastAlkuruoatKananmunatonVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast