Kermainen äyriäistoast

Tämä ruokalaji on helppo valmistaa – ja vielä helpompi syödä! Valitse niitä äyriäisiä, joita haluat. Tuorejuuston, kovan juuston ja tillin yhdistelmä on kuitenkin pakollinen osa näiden maukkaiden suupalojen osana. Voit käyttää esimerkiksi katkarapuja, taskurapuja ja hummeria tähän toastiin, mielellään kaikkia kolmea!

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 160 g puhdistettuja, keitettyjä äyriäisiä
  • 150 g philadelphiajuustoa
  • 1 ½ dl raastettua cheddarjuustoa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Ota voi esiin hyvissä ajoin niin että se ehtii lämmetä huonelämpöiseksi ennen toastin paistamista. Paloittele äyriäiset pienemmiksi paloiksi. Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste, kääntele mukaan äyriäiset, tilli, ruohosipuli ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Levitä seos neljälle leipäviipaleelle ja laita toiset leipäviipaleet päälle. Levitä ohut kerros voita toastin päälle ja alle.

3. Paista leipiä kuivassa pannussa, mieluiten teflonpannussa, keskilämmöllä. Molempien puolien tulee saada kaunis väri. Leikkaa paistetut toastit kolmioiksi tai pitkulaisiksi paloiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja