Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Monen pavun salaatti tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on kaikkea, mitä salaatilta voi haluta: upeita värejä, erilaisia rakenteita ja suutuntumia ja ravitseva sisältö.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 terttutomaattia
  • 2 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 2 dl keitettyjä kidneypapuja
  • 2 dl keitettyjä vihreitä linssejä
  • 150 g tuoreita vihreitä papuja
  • 2 salottisipulia
  • 4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ rkl sherryviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tomaattikastike

  • 2 dl tomaattimehua
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl hunajaa
  • 1 ruukku timjamia

Valmistusohje

1. Jaa jokainen tomaatti neljään lohkoon, poista siemenet, mutta säästä ne sivuun. Leikkaa jokainen siemenetön tomaattilohko puoliksi ja pane kulhoon yhdessä valkoisten papujen, kidneypapujen ja linssien kanssa. Keitä 1,5 litraa suolattua vettä kattilassa, katkaise vihreät pavut keskeltä puoliksi ja ryöppää niitä yksi minuutti. Kaada ne lävikköön, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja lisää papu-tomaattiseokseen.

2. Tomaattikastike: Sekoita tomaattimehu, sitruunamehu, hunaja, timjaminoksat ja tomaatinsiemenet kattilassa,kiehauta ja anna poreilla 2-3 minuuttia, ota liedeltä ja anna jäähtyä.

3. Kuori ja silppua salottisipulit. Siivilöi jäähtynyt tomaattikastike papusalaatin päälle, lisää joukkoon salottisilppu ja oliiviöljy. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaFoul medames, papumuhennosMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraKikhernecurryMarokkolainen pataPapu-linssicurry
PapusalaattiAlkuruoatSalaatitKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Papusalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sieni-papusalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Punapapusalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Pohjoisafrikkalainen papusalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Papusalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kesän paras feta-papusalaatti