Monen pavun salaatti tomaattikastikkeessa

Tässä on kaikkea, mitä salaatilta voi haluta: upeita värejä, erilaisia rakenteita ja suutuntumia ja ravitseva sisältö.

Neljälle

  • 4 terttutomaattia
  • 2 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 2 dl keitettyjä kidneypapuja
  • 2 dl keitettyjä vihreitä linssejä
  • 150 g tuoreita vihreitä papuja
  • 2 salottisipulia
  • 4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ rkl sherryviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tomaattikastike

  • 2 dl tomaattimehua
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl hunajaa
  • 1 ruukku timjamia

Valmistusohje

1. Jaa jokainen tomaatti neljään lohkoon, poista siemenet, mutta säästä ne sivuun. Leikkaa jokainen siemenetön tomaattilohko puoliksi ja pane kulhoon yhdessä valkoisten papujen, kidneypapujen ja linssien kanssa. Keitä 1,5 litraa suolattua vettä kattilassa, katkaise vihreät pavut keskeltä puoliksi ja ryöppää niitä yksi minuutti. Kaada ne lävikköön, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja lisää papu-tomaattiseokseen.

2. Tomaattikastike: Sekoita tomaattimehu, sitruunamehu, hunaja, timjaminoksat ja tomaatinsiemenet kattilassa,kiehauta ja anna poreilla 2-3 minuuttia, ota liedeltä ja anna jäähtyä.

3. Kuori ja silppua salottisipulit. Siivilöi jäähtynyt tomaattikastike papusalaatin päälle, lisää joukkoon salottisilppu ja oliiviöljy. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.