Melonia katkaravuilla

Tämän ruokalajin voit tarjoilla alkuruokana tai seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 1 pieni vesimeloni
  • 500 g kuorellisia katkarapuja
  • ½ kurkku

Kastike

  • 1 rkl puristettua limemehua
  • 4 rkl sweet chili -kastiketta
  • 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa melonista kansi pois ja leikkaa tai koverra hedelmäliha kuoresta. Poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuori katkaravut, kuutioi kurkku.

2. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Lisää katkaravut kastikkeeseen, säilytä muovikelmun alla tarjoiluun asti. Laita myös meloninpalat ja kurkku kylmään.

3. Sekoita meloni ja kurkku katkarapuseokseen ja täytä seoksella meloninkuori. Koristele tuoreella korianterilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!