Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mehevä pata, johon valmistat liemen itse. Tarjoile mielellään rapean valkosipulileivän kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 400 g turskafileetä
  • 1 verkko sinisimpukoita
  • 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 300 g kuorellisia katkarapuja
  • ½ purjo
  • ½ keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ tl tomaattipyreetä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ g sahramia
  • 2 tl persiljaa, hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sulata kala puoliksi jos käytät pakastekalaa. Paloittele viistoiksi viipaleiksi. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois ne jotka ovat avoimia, eivätkä sulkeudu kun kopautat kuorta. Keitä simpukat viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne simpukat jotka eivät ole avautuneet keittämisen aikana. Siivilöi ja säästä liemi.

2. Kuori katkaravut ja laita kuoret kalaliemeen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna poreilla 10 minuuttia kannen alla. Siivilöi ja säästä liemi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi ja paista siinä sipulia pari minuuttia kunnes se on kuultavaa ja läpinäkyvää. Purista mukaan valkosipuli, lisää tomaattipyree, suola ja basilika.

3. Lisää simpukka- ja katkarapuliemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna poreilla pari minuuttia. Lisää kerma, ranskankerma ja sahrami. Anna poreilla 15 minuuttia. Lisää kalat ja hauduta vielä 7 minuuttia. Lisää katkaravut ja simpukat. Kuumenna, ripottele päälle persiljaa ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Paellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaSoupe de poissonKala-äyriäiskeittoKalapata simpukoillaKalapata Cöte d'AzurKala-äyriäiskeitto jättikatkaravuilla
Kala-äyriäispataKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata