Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-äyriäiskeitto jättikatkaravuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 400 g pakastekalaa
  • 400 g jättikatkarapuja kuorineen
  • 8 tuoretta sinisimpukkaa kuorineen
  • 1 keltasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 fenkoli
  • 1 porkkana
  • 5 perunaa
  • 1 ¼ l kalalientä
  • 1 tl timjamia
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ g sahramia
  • 2 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kokeile, että kaikki simpukat ovat elossa kopauttamalla niitä leikkuulautaan. Jos simpukat eivät sulkeudu, heitä ne pois. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön uloin osa paikalleen. Säästä katkarapujen kuoret. Paista katkaravut öljyssä ja laita sivuun. Paista sitten katkaravun kuoret ja lisää vettä niin että ne peittyvät. Lisää simpukat ja keitä kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet (jos jokin niistä ei avaudu, heitä se pois). Ota simpukat padasta ja pidä ne lämpiminä. Siivilöi liemi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Puhdista fenkoli ja suikaloi ohuesti. Kuori porkkana ja paloittele ohuiksi tangoiksi. Kuori ja kuutioi peruna pieniksi paloiksi. Paista sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää fenkoli, porkkana ja peruna. Paista vielä muutama minuutti, lisää sitten kalaliemi ja simpukoiden keittoliemi. Leikkaa tomaatit paloiksi suoraan purkissa ja kaada ne mukaan kattilaan. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla, anna kiehua 15 minuuttia.

3. Kuutioi kalat kauniisti ja lisää ne, sahrami sekä viini keittoon, keitä vielä 10 minuuttia tai kunnes kala on läpikypsää. Lisää silloin katkaravut ja simpukat. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Paellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaPaellaMehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuillaKala-äyriäiskeittoKalapata Cöte d'AzurSahramikeitto paahdettujen äyriäisten kera
KalakeittoÄyriäiskeittoKeitotKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Voiko pakastekalasta valmistaa juhlavaa keittoa? Kyllä vain, kokeile tätä reseptiä! Käytä valkeaa, kiinteää kalaa – koljaa tai turskaa. Sulata kala osittain ja paloittele hienoiksi kuutioiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella