Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-katkarapupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aivan tavallinen pakastekala muuttuu juhla-ateriaksi, kun sen valmistaa oikein. Sen todistaa tämä herkullinen kala-katkarapupata. Valkoviinin voi korvata kalaliemellä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 500 g katkarapuja kuorineen
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 tippa tabascoa
  • 2 dl valkoviiniä
  • vettä
  • 1 sipuli
  • 4 perunaa
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 fenkoli
  • 4 tomaattia
  • ½ pkt sahramia
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 appelsiinin mehu
  • 400 g pakastettuja kalafileitä

Tarjoiluun

  • 4 paahtoleipäviipaletta
  • tilliä

Valmistusohje

1. Sulata kalat osittain. Sulata ja kuori katkaravut. Kuullota kuoria oliiviöljyssä kattilassa. Mittaa kattilaan chilikastike, tabasco ja valkoviini. Lisää vettä niin, että kuoret peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi sipuli sekä perunat. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi ne. Puhdista ja viipaloi fenkoli. Viipaloi myös tomaatit. Siivilöi katkarapuliemi.

3. Kiehauta liemi ja lisää siihen perunat, fenkoli, sahrami sekä sitruuna- ja appelsiinimehu. Hauduta 8-10 minuuttia. Paloittele sillä välin kala. Lisää kalapalat, tomaattiviipaleet ja paprikaa kattilaan. Jatka hauduttamista vielä 7-8 minuuttia. Lisää katkaravut joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä paahtoleipää. Koristele pata tillillä.

Lisää aiheesta:

Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraMarmite-kalakeittoVälimeren kuhaaRapucurryHelppo bouillabaisseCurrykatkaravut chilikastikkeessa
Kala-äyriäispataKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata