Kala-katkarapupata
Aivan tavallinen pakastekala muuttuu juhla-ateriaksi, kun sen valmistaa oikein. Sen todistaa tämä herkullinen kala-katkarapupata. Valkoviinin voi korvata kalaliemellä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 500 g katkarapuja kuorineen
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl chilikastiketta
- 1 tippa tabascoa
- 2 dl valkoviiniä
- vettä
- 1 sipuli
- 4 perunaa
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen paprika
- 1 fenkoli
- 4 tomaattia
- ½ pkt sahramia
- 1 sitruunan mehu
- 2 appelsiinin mehu
- 400 g pakastettuja kalafileitä
Tarjoiluun
- 4 paahtoleipäviipaletta
- tilliä
Valmistusohje
1. Sulata kalat osittain. Sulata ja kuori katkaravut. Kuullota kuoria oliiviöljyssä kattilassa. Mittaa kattilaan chilikastike, tabasco ja valkoviini. Lisää vettä niin, että kuoret peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia.
2. Kuori ja viipaloi sipuli sekä perunat. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi ne. Puhdista ja viipaloi fenkoli. Viipaloi myös tomaatit. Siivilöi katkarapuliemi.
3. Kiehauta liemi ja lisää siihen perunat, fenkoli, sahrami sekä sitruuna- ja appelsiinimehu. Hauduta 8-10 minuuttia. Paloittele sillä välin kala. Lisää kalapalat, tomaattiviipaleet ja paprikaa kattilaan. Jatka hauduttamista vielä 7-8 minuuttia. Lisää katkaravut joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä paahtoleipää. Koristele pata tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut