Ruokaisa kala-äyriäispata
Kala-äyriäispataa voi muunnella lompakon ja ainesten saatavuuden mukaan. Älä laita äyriäisiä pataan liian aikaisin, ne sitkistyvät jos ne kiehuvat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4-6 perunaa, viipaleina
- 1 fenkoli, suikaleina
- 2 porkkanaa, viipaleina
- 1 dl juuriselleriä, hienoksi kuutioituna
- suolaa ja kokonaisia mustapippureita
- 1 kalaliemikuutio
- 1 pkt sahramia
- 2-3 dl vettä
- 500 g kampelafileitä
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
- 200 g katkarapuja (kuorellisia)
Valmistusohje
1. Paista kaikki vihannekset voissa padassa, suolaa ja lisää muutama pippuri.
2. Murusta mukaan liemikuutio, ripottele päälle sahrami ja lisää vesi. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
3. Suolaa kalat, kääri fileet rullalle ja laita päällimmäiseksi pataan. Kuumenna 5-10 minuuttia. Asettele simpukat ja katkaravut päällimmäiseksi, anna niiden lämmetä viimeiset minuutit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa