Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokaisa kala-äyriäispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kala-äyriäispataa voi muunnella lompakon ja ainesten saatavuuden mukaan. Älä laita äyriäisiä pataan liian aikaisin, ne sitkistyvät jos ne kiehuvat.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 4-6 perunaa, viipaleina
  • 1 fenkoli, suikaleina
  • 2 porkkanaa, viipaleina
  • 1 dl juuriselleriä, hienoksi kuutioituna
  • suolaa ja kokonaisia mustapippureita
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 pkt sahramia
  • 2-3 dl vettä
  • 500 g kampelafileitä
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä
  • 200 g katkarapuja (kuorellisia)

Valmistusohje

1. Paista kaikki vihannekset voissa padassa, suolaa ja lisää muutama pippuri.

2. Murusta mukaan liemikuutio, ripottele päälle sahrami ja lisää vesi. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

3. Suolaa kalat, kääri fileet rullalle ja laita päällimmäiseksi pataan. Kuumenna 5-10 minuuttia. Asettele simpukat ja katkaravut päällimmäiseksi, anna niiden lämmetä viimeiset minuutit.

Lisää aiheesta:

Arkihieno turskapataKala- ja äyriäispataMaukas kalapataTurskakääröt mätikastikkeessaÄyriäisrisottoMehevä kalakeitto
Kala-äyriäispataKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata