Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalapata simpukoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • n. 1 kg sinisimpukoita
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä (tai kalalientä)
  • 400 g turskafileetä
  • 10 pikkusipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • ½ l lientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl kirveliä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja harjaa simpukat juoksevan veden alla, heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat kuorta kevyesti. Kuori ja hienonna sipuli, paista se voissa suuressa padassa. Lisää valkoviini ja keitä lientä muutama minuutti.

Lisää simpukat ja vahdi, että pata kiehuu voimakkaasti koko ajan. Keitä simpukoita kannen alla n. 6 minuuttia tai kunnes ne ovat avautuneet. Nosta simpukat padasta reikäkauhalla ja pidä lämpimänä (jos jokin simpukka ei ole avautunut, heitä se pois).

2. Kuori pikkusipulit ja paista ne voissa. Lisää viini/liemi ja tomaattipyree, anna poreilla n. 15 minuuttia. Sulata kala puoliksi, jos käytät pakastekalaa. Paloittele fileet pienemmiksi paloiksi ja lisää keittoon. Hauduta vielä n. 5 minuuttia.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen keittoon. Kuumenna ja lisää simpukat. Tarjoile lämpimiltä lautasilta, ripottele päälle tuoretta kirveliä.

Lisää aiheesta:

Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeittoLinguine chilisimpukoiden kanssaSoupe de poissonMehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuillaSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraTurskaa ja simpukoita
Kala-äyriäispataKeitotPääruoatKalaruoka

Tämä herkullinen kalapata simpukoiden kera sopii mainiosti arkipäivälliseksi. Ellet löydä tuoretta turskaa, valmistat padasta vähintään yhtä maukasta pakastekalasta.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata