Kalapata simpukoilla

Tämä herkullinen kalapata simpukoiden kera sopii mainiosti arkipäivälliseksi. Ellet löydä tuoretta turskaa, valmistat padasta vähintään yhtä maukasta pakastekalasta.

Neljälle

  • n. 1 kg sinisimpukoita
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä (tai kalalientä)
  • 400 g turskafileetä
  • 10 pikkusipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • ½ l lientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl kirveliä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja harjaa simpukat juoksevan veden alla, heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat kuorta kevyesti. Kuori ja hienonna sipuli, paista se voissa suuressa padassa. Lisää valkoviini ja keitä lientä muutama minuutti.

Lisää simpukat ja vahdi, että pata kiehuu voimakkaasti koko ajan. Keitä simpukoita kannen alla n. 6 minuuttia tai kunnes ne ovat avautuneet. Nosta simpukat padasta reikäkauhalla ja pidä lämpimänä (jos jokin simpukka ei ole avautunut, heitä se pois).

2. Kuori pikkusipulit ja paista ne voissa. Lisää viini/liemi ja tomaattipyree, anna poreilla n. 15 minuuttia. Sulata kala puoliksi, jos käytät pakastekalaa. Paloittele fileet pienemmiksi paloiksi ja lisää keittoon. Hauduta vielä n. 5 minuuttia.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen keittoon. Kuumenna ja lisää simpukat. Tarjoile lämpimiltä lautasilta, ripottele päälle tuoretta kirveliä.

Parhaat ruokaohjelmat