Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gumbo

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle-kahdeksalle

  • 250 g kuorittuja ravunpyrstöjä
  • 250 g kalafileetä
  • 500 g kuorittuja katkarapuja
  • 3 l vettä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 2 rkl creole-maustetta
  • ½ dl punanviiniä
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 valkosipulinkynttä

Roux-seos

  • 2 dl maissiöljyä
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl sipulisilppua
  • 1 ½ dl varsisellerisilppua
  • 1 dl vihreää paprikasilppua
  • 5 dl hienonnettua tuoretta okraa tai purkki säilöttyä

Koristeluun

  • ½ nippua persiljaa
  • 2 salaattisipulia
  • gumbo filé -maustetta

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipulit. Puhdista ja silppua varsiselleri, paprika ja okra. Kuumenna vesi padassa. Sekoita suurus valurautapannussa. Kuumenna öljy korkealla lämmöllä, kunnes se alkaa savuta noin 4 minuutin kuluttua. Vatkaa öljyyn jauhot ja jatka vatkaamista 3-5 minuuttia, kunnes suurus on tumman suklaanruskeaa.

2. Nosta paistinpannu liedeltä ja lisää sipuli, selleri ja okra roux-sekoitukseksi. Lusikoi suurusta koko ajan vatkaten kiehuvaan veteen. Vatkaa, kunnes kaikki on sulanut veteen. Lisää viini, pippuri ja creole-mauste. Keitä 1 tunti.

Gumbo on sama kuin okra. Okra taas on vihannes, joka antaa tällekin padalle sen suurustetun rakenteen. Filé-gumbo on sahraminlehtimauste, joka antaa sekä makua että rakennetta. Aidon gumbopadan perustat ovat tumma suurus – en roux – ja pyhä kolminaisuus sipuli-varsiselleri-vihreä paprika.

3. Lisää kalafilee, tomaatit ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä vielä 30 minuuttia. Katkaravut ja ravunpyrstöt lisätään vasta lopussa. Tarjoile gumbo annoskulhoista ja koristele persiljalla, salaattisipulilla ja ripauksella gumbo filé-mausteella. Tarjoile keitettyä riisiä lisäksi.

Lisää aiheesta:

Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papujaTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaNikin bouillabaisse ja rouilleOsso buco sahramirisoton keraHyydytetyt kananmunat katkaravuin täytetyillä latva-artisokanpohjillaLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa
Kala-äyriäispataKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata