Punainen kala-äyriäispata
Kala-äyriäispadan voi tarjota suoraan haudutuspadalta. Nosta pannu keskelle pöytää ja tarjoa lisänä rapeaa leipää, johon voi imeyttää maukkaan keitinliemen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 400 g kiinteälihaista kalafileetä
- 150 g kuorittuja katkarapuja
- 100 g ravunpyrstöjä
- 150 g simpukoita vedessä
- 8 sinisimpukkaa kuorineen
- 2 porkkanaa
- ½ purjo
- 50 g juuriselleriä
- 1 rkl voita
- ½ prk kokonaisia tomaatteja
- 1 tl suolaa
- 2½ dl valkoviiniä
- 50 g voita
- 1 nippu tilliä
- suolaa ja pippuria
- leipää
Valmistusohje
1. Leikkaa kalafilee 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Harjaa simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois simpukat, joiden kuori on auki eikä sulkeudu, vaikka kuorta napauttaisi kevyesti. Valuta säilykesimpukat, katkaravut ja ravunpyrstöt.
2. Leikkaa porkkanat, puolikas purjo ja selleripala ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta reilunkokoisessa padassa 1 dl vettä ja 1 rkl voita, lisää pataan kasvissuikaleet ja keitä pari minuuttia. Lisää pataan tomaatit liemineen, kalasuikaleet ja simpukat kuorineen. Lisää joukkoon kasvissuikaleet, viini, suola ja voi ja keitä 5 minuuttia välillä varovasti sekoittaen.
3. Hienonna tilli. Lisää pataan säilykesimpukat, katkaravut ja ravunpyrstöt ja nosta pata levyltä. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa tilkalla viiniä. Ripottele pinnalle hienonnettu tilli ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Brie-parsataskut
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut