Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maustesilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

6-8 hengelle

  • 1 kg silakoita

Liemi

  • 3 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 rkl suolaa

Mausteseos

  • 4 rkl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl rouhittua valkopippuria
  • 1 rkl rouhittua maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ rkl jauhettua inkivääriä
  • ½ rkl jauhettua neilikkaa

Koristeluun

  • ½ keltasipuli
  • muutama tillinoksa

Valmistusohje

1. Päivä 1: Perkaa ja huuhdo silakat, jätä selkäruoto paikalleen. Sekoita vesi, etikka ja suola suuressa vuoassa. Laita silakat vuokaan ja laita päälle painoksi esimerkiksi lautanen, jotta silakat pysyvät liemessä. Anna maustua kylmässä ainakin 12 tuntia.

2. Päivä 2: Valuta silakat lävikössä. Rouhi pippurit karkeasti, murusta laakerinlehdet. Sekoita sokeri, suola, valkopippuri, maustepippuri, laakerinlehdet, inkivääri ja neilikka. Lado silakoita ja mausteita kerroksittain lasipurkkiin. Laita päälle paino, joka pitää silakat siinä muodostuvassa liemessä. Laita purkki jääkaappiin 4-5 vuorokaudeksi.

3. Päivä 4-5: Kuori ja viipaloi sipuli ohuesti. Poimi tillinoksista huiskat. Asettele silakoita ja hieman lientä vadille, koristele sipulilla ja tillillä.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatGraavisilakat yrttikastikkellaHienot, sinappigraavatut silakatValkosipulisilakat graavattuinaKirkasgraavatut silakatLasimestarinsilli
MaustesilakkaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKalaruoka

Maustesilakat valmistetaan useimmiten kokonaisista silakoista, joissa on selkäruoto tallella. Silakat on helppo valmistaa, mutta maustuminen vie 4-5 päivää. Valmiit silakat säilyvät pari viikkoa jääkaapissa.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka
  • 4.8.10:55
    Silakkaa

    Silakka-boquerones

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jouluntuoksuiset maustesilakat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Valkosipulilta tuoksuvat silakat

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sipulisilakat