Maustesilakat
Maustesilakat valmistetaan useimmiten kokonaisista silakoista, joissa on selkäruoto tallella. Silakat on helppo valmistaa, mutta maustuminen vie 4-5 päivää. Valmiit silakat säilyvät pari viikkoa jääkaapissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6-8 hengelle
- 1 kg silakoita
Liemi
- 3 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 2 rkl suolaa
Mausteseos
- 4 rkl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl rouhittua valkopippuria
- 1 rkl rouhittua maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- ½ rkl jauhettua inkivääriä
- ½ rkl jauhettua neilikkaa
Koristeluun
- ½ keltasipuli
- muutama tillinoksa
Valmistusohje
1. Päivä 1: Perkaa ja huuhdo silakat, jätä selkäruoto paikalleen. Sekoita vesi, etikka ja suola suuressa vuoassa. Laita silakat vuokaan ja laita päälle painoksi esimerkiksi lautanen, jotta silakat pysyvät liemessä. Anna maustua kylmässä ainakin 12 tuntia.
2. Päivä 2: Valuta silakat lävikössä. Rouhi pippurit karkeasti, murusta laakerinlehdet. Sekoita sokeri, suola, valkopippuri, maustepippuri, laakerinlehdet, inkivääri ja neilikka. Lado silakoita ja mausteita kerroksittain lasipurkkiin. Laita päälle paino, joka pitää silakat siinä muodostuvassa liemessä. Laita purkki jääkaappiin 4-5 vuorokaudeksi.
3. Päivä 4-5: Kuori ja viipaloi sipuli ohuesti. Poimi tillinoksista huiskat. Asettele silakoita ja hieman lientä vadille, koristele sipulilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka