Mausteinen tomaattikastike
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673460/landscape16_9/515/290/6f8404bc3042ad1941f79f5c2e3f4b81/AK/702933-4360.jpg)
Julkaistu
Tätä mausteista tomaattikastiketta voi tarjoilla niin kuumien kuin kylmienkin ruokien kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 hienonnettu keltasipuli
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- ½ tl oreganoa
- ½ tl basilikaa ja persilja
- 1 tl cayennepippuria
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl sokeria
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna hieman öljyä tai voita kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, paista muutama minuutti ilman että ne saavat väriä.
2. Siivilöi tomaateista liemi, mutta säästä se. Hienonna tomaatit ja lisää sipuliseokseen. Lisää tomaattipyree ja yrtit. Paista muutama minuutti, lisää tomaattilientä kunnes kastike on sopivan paksuista.
3. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka