Mausteinen tomaattikastike

Tätä mausteista tomaattikastiketta voi tarjoilla niin kuumien kuin kylmienkin ruokien kera.

Neljälle

  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl basilikaa ja persilja
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sokeria
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna hieman öljyä tai voita kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, paista muutama minuutti ilman että ne saavat väriä.

2. Siivilöi tomaateista liemi, mutta säästä se. Hienonna tomaatit ja lisää sipuliseokseen. Lisää tomaattipyree ja yrtit. Paista muutama minuutti, lisää tomaattilientä kunnes kastike on sopivan paksuista.

3. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!