Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mausteinen ravunpyrstöpata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 16 rapua tai
  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 1 punainen chili
  • 2-3 salaattisipulia (kevätsipulia)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori ravut. Keitä mielellään kuoria vähässä vedessä muiden valmistelujen aikana. Huuhdo ja halkaise chili, poista siemenet ja sisäkalvot, voit säästää ne, jos haluat myöhemmin lisätä tulisuutta. Hienonna palko.

2. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita paprika, poista siemenet ja sisäkalvot ja suikaloi malto. Halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi puolikuiksi.

3. Kuumenna öljy padassa tai paistokasarissa. Kuullota chili- ja valkosipulisilppua sekä juustokuminaa muutama minuutti varoen polttamista. Lisää sipuli ja paprika. Lisää 2-3 dl siivilöityä ravunkuorilientä (tai vettä + fondia). Anna padan kiehua niin, että suurin osa liemestä haihtuu. Lisää kesäkurpitsa, sirottele sekaan fariinisokeri ja sekoita. Kaada mukaan tomaattimurska ja keitä vain sen aikaa, että kesäkurpitsapalat nipinnapin kypsyvät. Lisää ravunpyrstöt ja basilika pataan juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Kauppojen valikoimista löytyy hyviä pakastettuja rapuja tai liemeen säilöttyjä jokiravunpyrstöjä, jotka sopivat mainiosti tähän pataan. Tulinen chili tasoittaa sopivasti meikäläisten rapujen tillinmakua.

Lisää aiheesta:

Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurryKatkarapukeitto banaanin keraMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraWokatut jättikatkaravut mustatorvisienten keraCurrykatkaravutGratinoitua taskurapua
ÄyriäispataKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mustekalapata

  • 18.02.201300:00
    Scampi

    Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala-äyriäisvuoka

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Somalialainen rapupata