Mausteinen omenapiiras
Ihanan makuinen piiras, joka kannattaa tehdä happamista talvihedelmistä. Tarjoile mielellään löysäksi vatkatun, tilkalla calvadosia maustetun kerman kanssa.
6-8 palaa
- 200 g voita
- 6 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl kylmää vettä
Täyte
- 6-8 happoista omenaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl perunajauhoa
- 1 tl kanelia
- 1 maustemitta muskottiraastetta
- 1 maustemitta neilikkajauhetta
- 1 muna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi yhteen voi ja jauho, lisää vesi ja sekoita sileäksi taikinaksi, kiedo kelmuun ja pidä jääkaapissa tunti.
2. Kauli runsas puolet taikinasta ja vuoraa sillä pyöreä vuoka. Pistele pohja. Kuori ja lohko omenat ja lado vuokaan. Sekoita muut ainekset keskenään ja sirota omenien päälle.
3. Kauli lopusta taikinasta kansi ja nosta se vuokaan omenien päälle. Penslaa munalla ja paista noin 35 minuuttia. Tarjoile piiras jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka