Omena-ananaspiiras

Todella pidetty omenapiiras, jossa ananas luo hienon makuyhdistelmän. Ison piiraan sijaan voit tehdä useita pieniä annospiiraita.

Ainekset

  • 6-8 palaa

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 100 g voita
  • ½ vispattu muna

Täyte

  • 5-6 omenaa raastettuna
  • kanelia
  • 1 pieni purkki ananasrenkaita
  • 10 cocktailkirsikkaa
  • 200 g mantelimassa -raastetta
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Nypi yhteen jauho, sokeri ja voi, lisää muna ja sekoita sileäksi taikinaksi, kietaise kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina isoksi, ohueksi pohjaksi ja nosta se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Peitä taikinalevy raastetulla omenalla ja sirota päälle kanelia. Asettele ananasrenkaat ja cocktailkirsikat päälle.

3. Sekoita raastettu mantelimassa ja muna. Levitä tai pursota massa piiraan päälle. Paista 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!