Omena-ananaspiiras
Todella pidetty omenapiiras, jossa ananas luo hienon makuyhdistelmän. Ison piiraan sijaan voit tehdä useita pieniä annospiiraita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 palaa
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl sokeria
- 100 g voita
- ½ vispattu muna
Täyte
- 5-6 omenaa raastettuna
- kanelia
- 1 pieni purkki ananasrenkaita
- 10 cocktailkirsikkaa
- 200 g mantelimassa -raastetta
- 1 muna
Valmistusohje
1. Nypi yhteen jauho, sokeri ja voi, lisää muna ja sekoita sileäksi taikinaksi, kietaise kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina isoksi, ohueksi pohjaksi ja nosta se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Peitä taikinalevy raastetulla omenalla ja sirota päälle kanelia. Asettele ananasrenkaat ja cocktailkirsikat päälle.
3. Sekoita raastettu mantelimassa ja muna. Levitä tai pursota massa piiraan päälle. Paista 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit