Mausteinen omenakakku
Tuoksu on houkutteleva.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 200 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 6-8 omenaa ohuina lohkoina
- 1 ½ dl fariinisokeria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 ½ tl kanelia
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 maustemitta jauhettuja neilikoita
- 1 vatkattu muna penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen osa ja vuoraa sillä piirasvuoka, laita vuoka jääkaappiin 10 minuutiksi.
3. Sekoita sokeri, sitruunankuori ja mausteet. Ripottele hieman seosta vuokaan ja lado päälle omenoita. Ripottele loput sokeriseoksesta päälle.
4. Kaulitse loput taikinasta kanneksi ja laita piiraan päälle. Painele taikina kiinni reunoilta. Tee muutama ilmareikä ja koristele halutessasi ylijäämätaikinalla. Penslaa munalla, ripottele päälle hieman sokeria.
5. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti