Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ylellinen taskurapupiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kermainen ja maukas juhlapiiras, jonka mielellään tarjoilet pinaattisalaatin ja keitettyjen sokeriherneiden kera.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 prk taskurapua
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

3. Paloittele taskuravunlihat.

4. Vatkaa munat, kerma ja mausteet, kääntele mukaan ravunlihat ja tilli.

5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

6. Ota vuoka uunista. Kaada siihen täyte. Paista kypsäksi 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Juustopiiras äyriäisilläSieni-pekonipiirasÄyriäispiiras taskuravullaTaskurapupiirasÄyriäispiiras munalla ja herkkusienilläSipuli-anjovispiiras
ÄyriäispiirakkaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka
  • 24.8.08:00
    Katkaravut

    Skagenpiirakka

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapupiiraat

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Juustopiiras äyriäisillä