Hedelmänyytit

Juhlava jälkiruoka, jonka voi esivalmistella paistamiseen saakka. Tarjoile vaikkapa viileän vaniljajogurttinokareen kanssa, kerma voi olla liian raskasta.

4-6 palaa

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4-6 pientä omenaa tai päärynää
  • 1 sitruunan kuori raasteena + mehu
  • hiukan suolaa
  • 1 muna
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Sekoita voi, jauho ja vesi nopeasti taikinaksi, laita muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja leikkaa taikinapyörällä nelikulmioita noin 10x10 senttiä. Aseta kuorittu ja porattu omena tai päärynä jokaiselle taikinaneliölle. Penslaa sitruunamehulla, sirottele päälle sitruunankuoriraastetta ja rippunen suolaa. Penslaa taikinan reunat vatkatulla munalla ja nypi nyytit kiinni.

3. Aseta nyytit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Penslaa ne munalla ja sirottele pinnalle hieman raesokeria. Paista noin 25 minuuttia uunissa. Tarjoile lähes jäähtyneinä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!