Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmänyytit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlava jälkiruoka, jonka voi esivalmistella paistamiseen saakka. Tarjoile vaikkapa viileän vaniljajogurttinokareen kanssa, kerma voi olla liian raskasta.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4-6 palaa

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4-6 pientä omenaa tai päärynää
  • 1 sitruunan kuori raasteena + mehu
  • hiukan suolaa
  • 1 muna
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Sekoita voi, jauho ja vesi nopeasti taikinaksi, laita muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja leikkaa taikinapyörällä nelikulmioita noin 10x10 senttiä. Aseta kuorittu ja porattu omena tai päärynä jokaiselle taikinaneliölle. Penslaa sitruunamehulla, sirottele päälle sitruunankuoriraastetta ja rippunen suolaa. Penslaa taikinan reunat vatkatulla munalla ja nypi nyytit kiinni.

3. Aseta nyytit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Penslaa ne munalla ja sirottele pinnalle hieman raesokeria. Paista noin 25 minuuttia uunissa. Tarjoile lähes jäähtyneinä.

Lisää aiheesta:

Riittoisa omenakakkuMausteinen omenapiirasTäytetyt kuningataromenatKuningataromenatOmenanyytitHieno kesätorttu
HedelmäpiirakkaMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäpiirakka
  • 01.11.202415:05
    Halloween

    Kurpitsapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hedelmänyytit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kuumat hedelmät