Mausteinen broilericurry
Tässä broileri kypsennetään tyypillisen intialaisen garam masala -mausteseoksen sekä useiden muiden jännittävien mausteiden kanssa. Ruoka on tyypillinen curry eli mausteinen pata. Keitetty riisi on oiva lisuke. Intiassa broilerin kanssa tarjoillaan yleensä vain leipää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 kg broilerinfileitä 2 cm kuutioissa
- 3 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä chilipalko
- muutama varsi tuoretta korianteria
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua punaista chiliä
- 4 cm tuoretta inkivääriä
- 6 rkl ruokaöljyä
- 1 tl garam masalaa
- 1½ tl suolaa
- 2-3 rkl vettä
Valmistusohje
1. Hienonna tomaatit, korianteri ja chilipalko. Raasta inkivääri.
2. Lämmitä öljy paistinpannulla. Lämpötila on sopiva, kun öljy sihahtaa, kun siihen laskee maustesiemenen. Lisää tomaatit, kardemumma, punainen chili, kurkuma ja inkivääri ja kuullota sekoittaen 3-4 minuuttia keskilämmöllä. Puserra joukkoon valkosipuli.
3. Lisää broileri, garam masala ja suola. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää vettä 1 rkl kerrallaan. Curryn kuuluu olla kuivaa, mutta se ei saa palaa pohjaan.
4. Ripottele lopuksi pinnalle vihreää chiliä ja tuoretta korianteria ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku ja koristele halutessasi tomaattilohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta