Mausteinen broilericurry

Tässä broileri kypsennetään tyypillisen intialaisen garam masala -mausteseoksen sekä useiden muiden jännittävien mausteiden kanssa. Ruoka on tyypillinen curry eli mausteinen pata. Keitetty riisi on oiva lisuke. Intiassa broilerin kanssa tarjoillaan yleensä vain leipää.

4 annosta

  • 1 kg broilerinfileitä 2 cm kuutioissa
  • 3 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chilipalko
  • muutama varsi tuoretta korianteria
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua punaista chiliä
  • 4 cm tuoretta inkivääriä
  • 6 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1½ tl suolaa
  • 2-3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Hienonna tomaatit, korianteri ja chilipalko. Raasta inkivääri.

2. Lämmitä öljy paistinpannulla. Lämpötila on sopiva, kun öljy sihahtaa, kun siihen laskee maustesiemenen. Lisää tomaatit, kardemumma, punainen chili, kurkuma ja inkivääri ja kuullota sekoittaen 3-4 minuuttia keskilämmöllä. Puserra joukkoon valkosipuli.

3. Lisää broileri, garam masala ja suola. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää vettä 1 rkl kerrallaan. Curryn kuuluu olla kuivaa, mutta se ei saa palaa pohjaan.

4. Ripottele lopuksi pinnalle vihreää chiliä ja tuoretta korianteria ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku ja koristele halutessasi tomaattilohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.