Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maukas mikrokala

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

1 annos

  • 200 g kalafileitä, esimerkiksi turskaa, kuhaa tai kampelaa
  • 2-3 rkl paseerattuja tomaatteja
  • 1 pala kesäkurpitsaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • riisiä tai keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsat ja asettele viipaleet limittäin vuokaan tai suoraan lautaselle. Nosta kala kesäkurpitsaviipaleiden päälle ja peitä paseeratulla tomaatilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Tarkista että kala on kypsää, eli kauttaaltaan valkoista. Tarvittaessa jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoa kalan lisänä riisiä tai keitettyjä perunoita.

Tämä mikrossa valmistettava kalaherkku on kevyt, helppo valmistaa ja kaiken lisäksi todella maukas. Sitä paitsi se voittaa pikaruoat mennen tullen. Paras lopputulos syntyy valmistamalla mikrokalaa annos kerrallaan, joten tämä on yhden annoksen ohje.

Lisää aiheesta:

Suolakuoressa paistettu kuhaUunissa paistettua nieriääUunissa paistettua piikkikampelaaKala-vihannespataTomaattiturskaa foliossaMarinoitua ruijanpallasta
KalafileeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière