Maukas mikrokala

Tämä mikrossa valmistettava kalaherkku on kevyt, helppo valmistaa ja kaiken lisäksi todella maukas. Sitä paitsi se voittaa pikaruoat mennen tullen. Paras lopputulos syntyy valmistamalla mikrokalaa annos kerrallaan, joten tämä on yhden annoksen ohje.

1 annos

  • 200 g kalafileitä, esimerkiksi turskaa, kuhaa tai kampelaa
  • 2-3 rkl paseerattuja tomaatteja
  • 1 pala kesäkurpitsaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • riisiä tai keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsat ja asettele viipaleet limittäin vuokaan tai suoraan lautaselle. Nosta kala kesäkurpitsaviipaleiden päälle ja peitä paseeratulla tomaatilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Tarkista että kala on kypsää, eli kauttaaltaan valkoista. Tarvittaessa jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoa kalan lisänä riisiä tai keitettyjä perunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.