MasterChef VIP: Suklaakakkua, fenkolijäätelöä, vadelmamelbaa ja tuoreita vadelmia – Olga Temosen reseptit

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Olga_Kuvaaja_Sara_Forsius
sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Suklaakakku

  • 150 g Tummasuklaa
  • 150 g Voita
  • 4 kpl Kananmunia
  • 2,5 dl Sokeria
  • 1 dl Vehnäjauhoja

Fenkolijäätelö

  • 1 tl Fenkolinsiemeniä
  • 1 dl Kermaa
  • 1 dl Maitoa
  • 1/2 kpl Vaniljatanko
  • 2 kpl Kananmunia
  • 1 tl Suolaa
  • 2 rkl Sokeria

Vadelmamelba

  • 2 dl Tuoreita vadelmia
  • 1 rkl Tomusokeria

Valmistusohje

Valmista suklaakakku. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulanut suklaaseos nuolijalla nostellen. Lisää lopuksi jauhot. Sekoita. Paista 170 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista fenkolijäätelö. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla pannulla ja jauha morttelissa hienoksi jauheeksi. Kiehauta kerma, maito, halkaistu puolikas vaniljatanko ja fenkolijauhe kattilassa. Anna jähhtyä hetki. Vatkaa kananmunat, sokeri ja suol vaahdoksi. Sekoita vaahto maito-kermaseokseen. Kuumenna jäätelömassaa varovasti kokoajan samalla sekoittaen. Jäätelömassa on valmis, kun se on hieman saostunut. Kaada valmis massa jäätelökoneeseen.

Valmista vadelmamelba. Sekoita vadelmat ja tomusokeri blenderissä tasaiseksi massaksi. Siivilöi seos.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!