Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Suklaakakkua, fenkolijäätelöä, vadelmamelbaa ja tuoreita vadelmia – Olga Temosen reseptit

sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 04.03.2021 10:20

MTV LIFESTYLE

Suklaakakku

  • 150 g Tummasuklaa
  • 150 g Voita
  • 4 kpl Kananmunia
  • 2,5 dl Sokeria
  • 1 dl Vehnäjauhoja

Fenkolijäätelö

  • 1 tl Fenkolinsiemeniä
  • 1 dl Kermaa
  • 1 dl Maitoa
  • 1/2 kpl Vaniljatanko
  • 2 kpl Kananmunia
  • 1 tl Suolaa
  • 2 rkl Sokeria

Vadelmamelba

  • 2 dl Tuoreita vadelmia
  • 1 rkl Tomusokeria

Valmistusohje

Valmista suklaakakku. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulanut suklaaseos nuolijalla nostellen. Lisää lopuksi jauhot. Sekoita. Paista 170 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista fenkolijäätelö. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla pannulla ja jauha morttelissa hienoksi jauheeksi. Kiehauta kerma, maito, halkaistu puolikas vaniljatanko ja fenkolijauhe kattilassa. Anna jähhtyä hetki. Vatkaa kananmunat, sokeri ja suol vaahdoksi. Sekoita vaahto maito-kermaseokseen. Kuumenna jäätelömassaa varovasti kokoajan samalla sekoittaen. Jäätelömassa on valmis, kun se on hieman saostunut. Kaada valmis massa jäätelökoneeseen.

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Valmista vadelmamelba. Sekoita vadelmat ja tomusokeri blenderissä tasaiseksi massaksi. Siivilöi seos.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Karpalojäätelö kinuskikastikkeella ja nanna-fudgea, Henny reseptiMasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican reseptiMasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiKoko Suomi leipoo: Viski-taatelikakkuKoko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairit
MasterChefMasterChef-reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti