Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Karpalojäätelö kinuskikastikkeella ja nanna-fudgea, Henny resepti

Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Karpalojäätelö

  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 kpl munankeltuainen
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl kondensoitua maitoa
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 2 dl karpaloita
  • ripaus kuivattuja karpaloita

Kinuskikastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • nokare voita

Fudge

  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vispikermaa
  • 1 tl merisuolaa
  • 50 g voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 dl siirappia

Valmistusohje

Karpalojäätelö: Vaahdota kuohukerma. Sekoita keltuaiset, sokeri, vaniljatangon sisus ja kondensoitu maito. Sekoita kermavaahto varovasti keltuaisseoksen sekaan. Lisää murskattuja karpaloita seokseen ja oman maun mukaan kuivattuja karpaloita. Laita seos noin 15 min ajaksi jäätelökoneeseen, jonka jälkeen siirrä jäätelö vuokaan ja pakastimeen.

Kinuskikastike: Sekoita kuohukerma ja sokeri kattilaan. Keitä seosta noin 10-15 minuuttia. Lisää valmiiseen kinuskikastikkeeseen nokare voita antamaan kiiltoa.

Fudge: Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja suola kattilaan ja kiehuta seosta miedolla lämmöllä, kunnes massa on 123 asteista, noin 15-20 minuuttia. Ota kattila hellalta ja sekoita sekaan voi ja valkosuklaa. Anna sulaa. Laita massa leivinpaperin päälle vuokaan ja laita massan päälle ripaus suolaa Aseta fudge jäähtymään hetkeksi ja leikkaa se nätiksi ennen kuin se kovettuu kokonaan.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican reseptiMasterChef: Lakua, tyrniä ja valkosuklaata – Adelen reseptiMasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef VIP: Suklaakakkua, fenkolijäätelöä, vadelmamelbaa ja tuoreita vadelmia – Olga Temosen reseptitSuklaakakku itsetehdyn vaniljajäätelön kera
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti