MasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.
Ainekset
- 2 dl Kuohukermaa
- 2 dl Maitoa
- 3 kpl Kananmunan keltuaista
- 1kpl Vaniljatanko
- Tuoretta rosmariinia (2oksaa)
- 2 rkl Glukoosisiirappia
- 1 dl sokeria jäätelöön
- 0,5 dl sokeria couliseen
- Tuoreita vadelmia 4dl (tai 2 pakaste, 2 tuore)
- 1 dl Ruokosokeria
- 3 rkl Calvados
- Voita 50g + 150g
- 2 dl Vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria kekseihin
- 0,5 dl leivinjauhoja
- 1 kpl Kananmuna
Valmistusohje
Valmista jäätelö kuumentamalla kattilassa maito, kerma, vaniljatanko ja rosmariininoksa. Jäähdytä hieman ja siivilöi massa. Vatkaa vesihauteessa keltuaiset ja sokeri. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Yhdistä seokset.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä jäätelöksi. Valmista coulis vadelmista ja sokerista soseuttamalla ja siivilöimällä siemenet pois. Valmista tuoreiden vadelmien marinadi ruokosokerista, voista ja calvadoksesta kattilassa niin että sokeri sulaa.
Sekoita keskenään voi sekä sokeri ja vaahdota. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita vaahdon kanssa. Muotoile keksit ohuiksi ja paista uunissa 200 asteessa kauniin värisiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta