Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan resepti

Julkaistu 09.05.2023 21:24

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.

Ainekset

  • 2 dl Kuohukermaa
  • 2 dl Maitoa
  • 3 kpl Kananmunan keltuaista
  • 1kpl Vaniljatanko
  • Tuoretta rosmariinia (2oksaa)
  • 2 rkl Glukoosisiirappia
  • 1 dl sokeria jäätelöön
  • 0,5 dl sokeria couliseen
  • Tuoreita vadelmia 4dl (tai 2 pakaste, 2 tuore)
  • 1 dl Ruokosokeria
  • 3 rkl Calvados
  • Voita 50g + 150g
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria kekseihin
  • 0,5 dl leivinjauhoja
  • 1 kpl Kananmuna

Valmistusohje

Valmista jäätelö kuumentamalla kattilassa maito, kerma, vaniljatanko ja rosmariininoksa. Jäähdytä hieman ja siivilöi massa.  Vatkaa vesihauteessa keltuaiset ja sokeri. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Yhdistä seokset. 

Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä jäätelöksi. Valmista coulis vadelmista ja sokerista soseuttamalla ja siivilöimällä siemenet pois. Valmista tuoreiden vadelmien marinadi ruokosokerista, voista ja calvadoksesta kattilassa niin että sokeri sulaa. 

Sekoita keskenään voi sekä sokeri ja vaahdota. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita vaahdon kanssa. Muotoile keksit ohuiksi ja paista uunissa 200 asteessa kauniin värisiksi. 

Lisää aiheesta:

MasterChef: Karpalojäätelö kinuskikastikkeella ja nanna-fudgea, Henny reseptiMasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican reseptiMasterChef: Lakua, tyrniä ja valkosuklaata – Adelen reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Kesän grillatut mansikat – Petra V:n reseptiMasterChef VIP: Suklaakakkua, fenkolijäätelöä, vadelmamelbaa ja tuoreita vadelmia – Olga Temosen reseptit
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti