Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Viski-taatelikakku

Julkaistu 21.12.2020 10:52

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja

Kakkutaikina

  • 150 g tuoreita taateleita
  • 2,5 dl mantelirouhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kaurakermaa
  • 0,5 dl viskiä
  • 125 g tummansinistä Keijua
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl hienoa sokeri
  • 0,5 tl vanilja-aromia
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten

Kuorrute

  • 50 g tummansinistä Keijua
  • 4 rkl kaurakermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2,5-3 dl tomusokeria

Valmistusohje

KAKKUTAIKINA: Hienonna taatelit. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne taatelien joukkoon. Sekoita yhteen kaurakerma ja viski. Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokerit. Lisää vanilja-aromi ja soijajogurtti. Kääntele rasva-sokerivaahtoon kuivat aineet ja kerma-viskiseos muutamassa erässä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

KUORRUTE: Sulata margariini kattilassa. Lisää kaurakerma ja pidä seos kuumana, mutta älä anna sen kiehua. Sulata sokeri paistinpannulla. Kuumenna sokeria, kunnes se sulaa ja muuttuu kullanruskeaksi. Kaada sokeri margariini-kermaseokseen. Jos sokeri jähmettyy, kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa joukkoon. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Kuorrute saa olla paksua, mutta valuvaa. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa, kunnes kuorrutteessa on oikea koostumus. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Säilytä valmis kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan, jos annat sen maustua kylmässä yön yli ennen tarjoamista.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, TanjaKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakkuKoko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakkuKoko Suomi leipoo: Joe Sheridan-kahvileivosKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti