Koko Suomi leipoo: Viski-taatelikakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JOULUJAKSO_BEAUTYSHOTS_TAIDONNAYTE_ANNA_RIMPELA-2_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja

Kakkutaikina

  • 150 g tuoreita taateleita
  • 2,5 dl mantelirouhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kaurakermaa
  • 0,5 dl viskiä
  • 125 g tummansinistä Keijua
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl hienoa sokeri
  • 0,5 tl vanilja-aromia
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten

Kuorrute

  • 50 g tummansinistä Keijua
  • 4 rkl kaurakermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2,5-3 dl tomusokeria

Valmistusohje

KAKKUTAIKINA: Hienonna taatelit. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne taatelien joukkoon. Sekoita yhteen kaurakerma ja viski. Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokerit. Lisää vanilja-aromi ja soijajogurtti. Kääntele rasva-sokerivaahtoon kuivat aineet ja kerma-viskiseos muutamassa erässä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

KUORRUTE: Sulata margariini kattilassa. Lisää kaurakerma ja pidä seos kuumana, mutta älä anna sen kiehua. Sulata sokeri paistinpannulla. Kuumenna sokeria, kunnes se sulaa ja muuttuu kullanruskeaksi. Kaada sokeri margariini-kermaseokseen. Jos sokeri jähmettyy, kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa joukkoon. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Kuorrute saa olla paksua, mutta valuvaa. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa, kunnes kuorrutteessa on oikea koostumus. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Säilytä valmis kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan, jos annat sen maustua kylmässä yön yli ennen tarjoamista.


Parhaat ruokaohjelmat